Hogyan magyarázzam el egy németnek, hogy mi az a kürtös kalács?
Figyelt kérdés
Természetesen németül.
Illetve, mi a kürtöskalács németül? (Én azt találtam, hogy Baumstammkuchen) ez helyes?
2022. máj. 25. 13:25
1/18 anonim válasza:
kürtŐs
chimney cake (angol)
Baumstriezel (német)
3/18 anonim válasza:
A Baumstammkuchen az a magyar csokikrémes fatörzs! teljesen más.
4/18 A kérdező kommentje:
Köszi <3
2022. máj. 25. 14:52
5/18 A kérdező kommentje:
De németül elmagyarázni (EGYSZERŰEN) hogy mi az? 😅
2022. máj. 25. 14:53
6/18 anonim válasza:
Mutatsz képet és elmondod, hogy egy adag tésztát feltekernek egy faformára azon kisütik és forrón megszórják dióval fahéjjal.
7/18 anonim válasza:
Die Teige machen und das legen ein Holzform auf. Man kann nach die Backen die Teige streuen die Nussoder das Zimmt.
Nem tudok nagyon németül de kb.ez.
8/18 anonim válasza:
#6 Fontos momentum kimaradt: a feltekert tésztát kristálycukorba vagy vaníliás cukorba forgatják, és utána sütik ki, emiatt szép barnára karamellizálódik rajta a cukormáz, és jól fog ragadni is, mikor a dióba, mogyoróba, szezámba, stb. forgatják. :)
9/18 anonim válasza:
#8 igazad van de gondoltam nem bonyolítom. Emellett akkor ezt most németül légyszíves:D mert én már feladtam.
10/18 anonim válasza:
Pld. magyarul hogyan magyarázod el, hogy koreai kimcsi?
Maximum kb. körülírni lehet, de a végén csak marad a lényeg, hogy meg kell kóstolni ha tudni akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!