Az "atyafi" lehet nő is, vagy csak férfi? Ha csak férfi, akkor hogy van az "atyafi" női változata?
Figyelt kérdés
2022. máj. 24. 10:16
11/27 anonim válasza:
Nehogy elhidd már azt a hülye a maszlagot, amit a kilences írt ide. Az atyafi mióta lehet nő? Mondjuk, ha transzvesztita vagy ilyesmi, akkor sem nő, hisz transznemű.
12/27 A kérdező kommentje:
A 9-es pont, hogy azt erősíti, hogy NEM lehet nő!
"Lány vagyok én, nem gyermek - válaszolja a megszólított..."
2022. máj. 25. 14:45
13/27 anonim válasza:
"Az atyafi, a földi - szavakat manapság nőnemű személyre is lehet mondani"
Én nem úgy látom, mintha tagadni akarná a 9-es.
14/27 anonim válasza:
Az atyafi az fiútestvér elsődlegesen. 64 évem alatt sem régen, sem manapság nem halottam nőre alkalmazni egyik értelmében sem.
15/27 anonim válasza:
14 csúnyán le van nyomva, de ha azt gondolja bárki is, hogy az atyafi lehet nő is, annál valami nagy baj van.
16/27 A kérdező kommentje:
2022. máj. 25. 23:45
17/27 anonim válasza:
19:53-as, pedig lehet, csak furán hangzik. Az atyafi rokon fogalma a római jogbeli agnát rokonságnak (ugyanazon férfi őstől leszármazók összessége).
18/27 A kérdező kommentje:
Akkor ezt vehetem úgy, hogy nő is lehet atyafi?
2022. máj. 30. 21:08
19/27 anonim válasza:
Papíron igen, régen volt is ilyen megszólítás, de elég anakronisztikusnak hathat.
20/27 anonim válasza:
Ebből is látszik, hogy mennyi beteg elméjű ember van, abszolút torz erkölcsi rendszerrel. Az atyafi mióta lehet nő?! Betegek az emberek nagyon! 😠😠
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!