Van esély arra, hogy Magyarországon is így elterjedjen a Halloween?
2022. jan. 16. 13:14
11/21 anonim válasza:
Van de az igazi hagyománynak ehez vajmi köze van, a fiatalok bulinak tartják mert be lehet öltözni de kb ennyi. Ha megkérdeznék tőlük mi az eredeti tartalma a halloowennek 10-ből/9 biztosan csak hebegne valamit.
12/21 anonim válasza:
11:
És?
A farsangnak is a legtöbben csak annyi hátteret tudnak mondani, hogy "be kell öltözni és bulizni".
13/21 anonim válasza:
A halloween gyökere nem valami olyasmi, hogy a druidák elvitték a gyerekeket feláldozni?
Remek kis civilizációnk nem képes szembenézni a halállal, nem tud mit kezdeni az élettel sem, viszont imádja a horrort, pláne ha gyerekek is érintettek, mert az "aranyos".
Szerintem az ünnep fogalma teljesen mást jelent, a halloween csak egy alkalom a bulizásra-kunyizásra. Nyomjátok csak, én leszrom. Kultúránk megérett a pusztulásra.
14/21 anonim válasza:
Nem, #13, pont nem erről szól a Halloween. Ez egy eléggé hibrid ünnep, amiben vannak kelta elemek, ír/skót legendák és konzumerizmus. Egyik sem szól gyerekáldozatról. A halloween jelenlegi arculatát kB az 50es években érte el végleg, inkább üzleti jellegű ünnep, mint szakrális.
15/21 MDaniel98 válasza:
Valamennyi van, de az szerintem ellene szól, hogy a közelében már van egy tradicionálisan európai megemlékezés, a mindenszentek és a halottak napja.
16/21 anonim válasza:
Amúgy ez egy okkultista és sátánista “ünnep”. Amerikában ilyenkor tűnik el a legtöbb gyerek. Belegondolni is rossz mit tesznek velük. Szóval én annyira nem vagyok elragadtatva hogy elterjedjen.
17/21 anonim válasza:
16-os:
Feltételezem semmit se tudsz a sátánizmusról...
18/21 anonim válasza:
De, pont most írtam le hogy ez is ahhoz köthető.
19/21 anonim válasza:
Nem, nem köthető hozzá. A sátánizmus különböző változatai a kereszténység nyomán vagy annak hatására jöttek létre, míg a Halloween mindenféle kelta népek, indiánok legendáin és az 50es évek fogyasztói társadalmi szokásain alapszik.
20/21 anonim válasza:
Akkor rádfér egy kis olvasás. Kezdésnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!