Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Cigány magyar házasság vélemén...

Baranyi kálmanné kérdése:

Cigány magyar házasság véleményed?

Figyelt kérdés
2010. szept. 6. 19:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
19:53 vagyok - de miért is nulla emberileg?:)
2010. szept. 7. 20:27
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

mert ilyen dolgok miatt teszel különbséget az emberek közt...

alkoss inkább egyéni véleményt minden emberről, ne kövess bukott diktátorokat, és ne a mai divatirányzat szerint dönts!

2010. szept. 7. 20:32
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

20:32

"Tekintve, hogy mindenki elsősorban ember, és csak utána egy nemzethez tartozó, nincs vele problémám. Halála után mindenkivel ugyanaz lesz, akármi is a nemzetisége..."

Ezt írtam - szerinted ez különbségtétel? Nekem úgy hangzik, mintha épp azt mondtam volna, hogy mindenki ember, és mindenki ugyanoda jut nemzetiségtől függetlenül...

2010. szept. 7. 20:38
 14/19 anonim ***** válasza:

20:38!

srry, amúgy nem rád értettem :)

hanem aki előtted írt, csak te épp akkor írtál amikor én is, csak te hamarabb küldted el, és így te voltál az "előző" :D

2010. szept. 7. 20:47
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
Ha te cigány férfi vagy, a csaj apja fog elrugdosni Indiába, ha cigány nő akkor pedig a vőlegény anyja fog megtépázni :) Ha magyar vagy, akkor pedig csalódást okozol a családodnak
2010. szept. 19. 00:08
 16/19 doboszoli ***** válasza:
78%

Két lányom van, lassan "eladósorban".

Természetesen, ha ilyen házasságba mennének bele, fejet

hajtanék, de nem lennék boldog.

Ne farizeuskodjunk!

Gondoljatok bele, hogy ha ők jól meglennének is egymással,a fiú igyekvő, dolgos, stb. lenne, még mindig ott a família.

Szeretnél-e minden családi ünnepet egy ilyen "kultúrával"

rendelkező társasággal tölteni, stb. stb.

Aki igennel válaszol, sok szerencsét hozzá,én inkább nem.

2010. okt. 14. 08:15
 17/19 anonim válasza:
89%

Szerintem alapvetően nem szabadna kérdésesnek lennie a magyar-cigány vegyes házasságnak.

De sajnos a cigányság esetében egy politikailag, gazdaságilag szándékosan lecsúsztatott nemzetiségről beszélünk. Ez a probléma a rákosi-időkben kezdődött, amikor módszeresen darálta be a kommunista gépezet mindazon rendszereket, amelyek önálló vezetéssel rendelkeztek. Így a cigányságot is összetartó vajdák vezette struktúrát is. Egy darabig a kádári szocializmus elodázta a gondok kiéleződését, de a demokratikus államrendszerre való váltás már képtelen volt kezelni.

Manapság pedig a helyett, hogy megoldanák ezt, csak hagyták tovább mérgesedni. Politikai haszonszerzés érdekében.

Ez rettenetes.

Soha ennyi konfliktus nem volt e nemzetiség és a többségi társadalom együttélése között. Ők ugyanúgy a magyar nemzethez tartoznak, mint a svábok, tótok, ruszinok, bolgárok, horvátok, zsidók.

A vegyes házasság esetén, jobb, ha körültekintően jár el a páros. Felkészülve az esetleges támadásokra. Ha ezeket megtanulják hárítani, még élhetnek nagyon boldog életet.

Sok tisztességes cigány családot ismerek. Dolgoznak, nem lármáznak egyszóval minden adott, hogy elfogadtassák magukat a társadalommal.

A vegyes házasságok elterjedése, segíthet évtizedek alatt lassan kigyomlálni az előítéleteket.

2010. dec. 11. 10:12
 18/19 anonim ***** válasza:

Aki mar egy lepessel elorebb all a civilizacioban, az tudja, hogy teljesen mindegy, hogy az elettarsad mijen nemzetisegu

a hazassag felteteleit mas hatarozza meg

2011. ápr. 21. 12:02
 19/19 anonim válasza:
Undorító!
2011. máj. 27. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!