Hogy Van ez a Luca napi hagyomány?
Figyelt kérdés
Hallottam olyanról hogy férfi neveket kell írni egy cetlire, meg talán egy üreset is kell hagyni, és minden nap elégetni egyet? Hogy van pontosan ez a "jóslás"?#hagyomány #Lucanap
2021. dec. 13. 11:02
1/6 anonim válasza:
12 férfi nevét írták egy-egy papírra, minden nap elégettek egyet és amelyik utolsónak maradt az vőlegény lett.
2/6 A kérdező kommentje:
És nem kell egyet üresen hagyni?
2021. dec. 13. 11:28
4/6 anonim válasza:
Én még régebben úgy játszottam, hogy egyet üresen kell hagyni. :))
5/6 A kérdező kommentje:
Es a mai nap is mar el kell égetni egyet vagy a holnapi nap először?
2021. dec. 13. 17:22
6/6 anonim válasza:
Hm, már lekéstem a választ...
Szerintem vidékfüggő, hogy melyik nap kezdik. Nekem úgy logikus, hogy 13-án csinálják meg, és másnap kezdik égetni, így karácsony napjára marad az utolsó.
Azért kell üresen hagyni egyet, mert annak is van esélye, hogy soha nem megy férjhez a lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!