Németek vagy a hollandok nyitottabbak, befogadóbbak a külföldiek iránt?
Személyes tapasztalatnak hívják.
(Egyetemen rengeteg diákkollégám volt keletről.)
Munkahelyen rengeteg kollégám van nyugatról.
Kedvesek, segítőkészek, de barátkozni úgy igazán, na azt nem tudnak, nem fognak. Ajtónyitás nőnek meg, na neem... rettegnek, hogy feljelentik őket. Nyugatom még a szerződésükben is benne van, hogy ez megkülönböztetésnek, zaklatásnak minősül...
“ Nyugatom még a szerződésükben is benne van, hogy ez megkülönböztetésnek, zaklatásnak minősül...”
Melyik nyugaton?
Csak mert nálunk ilyen nincs. Nincs az a fene nagy udvariaskodás, de ahogy férfi férfit is előreenged, ugyanúgy nőt is, vagy nő férfit. De ilyen marhaság nincs hogy zaklatás.
Én pedig a csúnya északnyugaton vagyok ahol elvileg még ridegebbek is az emberek.
Több nyugat Német és Berlini kollégám állítja, hogy van ilyen a szerződésükben is.
A magyar kollégák férfi-férfinak nőnek, nő-nőnek férfiank, mindegy, nyitja az ajtót segít. Még a félkarú kollégák is tudják, hogy nem lekicsinylésből nyitja és tartja nekik az ajtót bárki, szimplán ha segíthetünk, segítünk.
Bécsben az osztrák férfiak az üres vonaton is inkább elmennek a másik ajtóhoz, csak hogy kerüljék a nőket, ha csomag van náluk és segítenek leemelni az a baj, ha nem segítenek az a baj.
Eddig mindegyik szóvá tette már, hogy az ilyen szituációkból nem tudnak jól kijönni.
Találkoztam azért néhány ritka példával Hannoverben is, amikor a férfi előreengedi a nőt és előzékeny, de itt is zömük inkább Lengyel....
Ha te mást tapasztaltál, jó neked. Örülj.
14, nem vagyok messze hannovertől. Nem kis konszernnél vagyok, de ilyen marhaság nincs a szerződésben. Ellenben a rasszizmus benne van, meg nagyon sokat nyomják a complience dolgot, meg még az it-biztonságot tolják, de ilyen nő férfi baromságot sosem hallottam.
Jah, jut eszembe, akkor a frauenparkplatz nem zaklatás? :)
Frauenparkplatz is marhaság, de vannak helyek, ahol megértem, hogy szükség van rá.
De ilyen erővel férfit is bármikor megkéselhetnek a sötét parkolóban.
Valószínűleg ezt is cége válogatja.
Én is annak tartom. Most már ugye vannak a családos parkolók, az mondjuk legalább nem diszkriminatív, bár ezt is marhaságnak tartom. Amikor nekem volt kicsi gyerekem, megvoltunk szélesebb hely nélkül.
Viszont ezt csak sikerült a hellwegnek (az építőáruház) diszkriminatívra csinálni a “Mutter-Kind Parkplatz”-cal. Mintha az apával nem lehetne gyerek, vagy neki nem is kéne a hely a babakocsihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!