Miért nincsen Cigányország?
Egy népcsoport, Indiából.
Magyarországon is vannak pl. palócok, nincs Palócország.
Attól tartok, hogy a cigányok önállóan nem is tudnának megélni, kitől kapnák a segélyt?
3-as! Ez egy érdekes dolog, sajnos van egy általánosítás, amikor a cigányokról beszélünk. De tudom, hogy nem minden cigány olyan, mint a többség, én is ismerek párat, ha velük vagyok, vagy róluk van szó, akkor eszembe sem jut, hogy cigányok, csak emberek. Szóval mindenképpen tisztelet a kivételnek, ez nekem természetes, azért nem írtam, de még bocsánatot is kérek, ha ezzel megbántottam.
Egyébként ha lenne cigányország, akkor valószínűleg a normális életet élő cigányok elmennének onnan.
Igen, van Cigányország, Indiának hívják. És egyesek nagyon jól megélnek közülük, sokan meg nyomorognak. A cigányok nem csak Pandzsáb államból jöttek.
Európában azért nincsen saját országuk, mert a történelmi időkben nem kerültek sehol túlsúlyba. Mindig, mindenhol a fehér népességtől függött a létük, beszéljünk az olcsón dolgozó és hasznos vándoriparosságról, vagy a lopásokról, ami - hiába szeretik ezt letagadni sokan napjainkban -, mindig és mindenhol aktív része volt a cigányok megélhetésének. És a fehérektől való függés miatt ahol már túl sokan voltak, onnan folyamatosan húzódtak nyugatra, számuk így sehol nem szaporodott egy bizonyos számarány fölé, a modern időket kivéve.
Nekem romaként Magyarország a hazám. Nem akarok máshol élni, csak itt. Ez az én otthonom, és hűséges leszek hozzá.
Én cigányemberként biztos, hogy nem élnék egy külön cigány országban. És szerintem a legtöbb cigány egyáltalán nem akar saját országot, mert a magyar identitás annyira szervesen összefonódik a cigány identitásunkkal, hogy nem éreznénk jól magunkat egy olyan helyen, ahol a magyar kultúrához való kötődésünk megszűnne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!