Miért nincs kötelező katonaság Magyarországon illetve a világ felvilágosult felén?
Én azon a véleményen vagyok, hogy aki katona akar lenni, az lehet, aki meg nem, azt néhány hónap kötelező program sem fog meggyőzni. Lehet, hogy néhány tucat önkéntesen bevonuló, a szolgálatot hivatásként választó katonával többet el lehet érni, mint egy ezrednyi hadra kötelezett akárkivel, aki egyáltalán nem akar ott lenni.
Felvállalom, ha ez a véleményem hibás logikán alapul, de ezt gondolom.
1. A sorkatonaság sokkal drágább, mint a hivatásosok.
2. Szerintem ott sokat nem lehet tanulni.
3. A sorkatonaság elég durva diszkrimináció, ha csak a férfiakra vonatkozik.
4. Engem annyira nem érdekelne, hogy menetel-e valaki október 23-án az utcákon. (Kivéve, ha a magyar gárda az, tőlük egy kicsit félek, mert nagyon hamar, nagyon intenzíven barnulok, nyár végére úgy nézek ki, mint egy cigány. Ez márciusra általában elmúlik.)
Annyi igazság van benne, hogy önállóságot lehetne tanulni a fiataloknak. De ennyit egy bármilyen kollégiumban is lehet, ezért nem lenne érdemes egy ilyen méregdrága dolgot finanszírozni az államnak, főleg most, amikor a Bulgária után Mo. lett a második legszegényebb ország az Unióban. (Ezért kaptuk tavasszal a rengeteg támogatást, nem pedig Viktor szép szemeiért, mint ahogy állították.)
Modern ország katonasága a technikára és az azt működtető szakemberekre támaszkodik, szegény országé meg a katonák darabszámára. Ha odaküldünk tízezer sorkatonát, akkor lehet, hogy pont kifogy a lőszere az ellenségnek, amikor 9 E-t lelőtt, és akkor a maradék ezer majd jól megnyeri a csatát, ez az elv. De manapság már nem fogy ki a lőszer, mert egyet odapörkölnek, és mind a 10 E meghal, szóval semmi értelme a sok semmire se jó sorkatonának, akiket addig is etetni kell, ameddig lemészárolják őket.
Anno a sorkatonaság alatt gyakorlatilag mindenki alkoholista lett, az is, aki korábban egy pohár sört se ivott meg. És nagyon sokan leszerelés után is úgy maradtak, nem véletlenül vagyunk még mindig a 2 millió alkoholista hazája. Ez a szám csak lassan csökken, ahogy az idősebb alkeszok elhullanak, az utánpótlás már szegényesebb, sorkatonaság híján.
"Szerintem ott sokat nem lehet tanulni."
De. Alkoholizálni, cigizni, pofát befogni, ezek mind nagyon hasznos skillek a magyar társadalomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!