Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Néptáncos fiúk, milyen tanácso...

Néptáncos fiúk, milyen tanácsokat adnátok egy lánynak, hogy minél könnyebben tudjatok vele táncolni erdélyi táncokat?

Figyelt kérdés

Néptáncos vagyok, elég magas, így néha kapok megjegyzéseket az idősebb táncospasasoktól, hogy dromedár, és hogy nem lehet velem normálisan táncolni, mert túl önálló és erős vagyok. Nem kövér vagyok, hanem teljesen normál alkatú, vékony, csak magas...bár szerintem azért a 170cm az nem olyan nagyon magas.

Ugyanez fiatalabb fiúknál nem szokott előfordulni, ők nem szoktak panaszkodni, hogy nem tudnak velem táncolni.

A tánctudásommal nincs baj, hiszen 6 évesen kezdtem, voltam Helikonon szólótáncosként az akkori barátommal, és megnyertünk egy arany minősítést, szóval tudom, hogy nem az ügyetlenség, szólókat is szoktam csinálni.

De ez valahogy mégis nagyon zavar, sértő, hogy tulajdonképpen ezzel a nőiességemen ejtenek csorbát, mintha azt kritizálnák...nem tudom.

Engedem magam forgatni, de néha egyszerűen nem tudom kitalálni, hogy most akkor épp merre akar forgatni, és akkor néha olyan érzésem van, mintha birkózni akarna, vagy nem tudom.

Tudnátok használható tanácsot adni, mit kell másképp csinálni, hogyan "hagyjam magam" még jobban? Vagy esetleg a bizonyos idősebb táncosok körével van a baj? Merthogy ezt mindig ugyanattól a 6-7 embertől kapom meg, és már eléggé zavar, de ha kérdezem, mindig csak annyit mondanak, hogy ne akarjak irányítani...de hiszen nem irányítok, csak próbálok alkalmazkodni.

Előre is köszönöm az érdemi hozzászólásokat. :)

2020. szept. 19. 05:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem fiú vagyok, hanem lány, illetve most már kétgyerekes anyuka is, de sokáig táncoltam, és hasonló problémám volt, mint Neked.

Én 174 cm vagyok, vékony, de nem sovány, inkább izmos, erősebb csontú, a táncegyüttesem férfitagjai elég mocskosul viselkedtek velem ezért (kilencvenes évekről beszélünk).

Aztán rájöttem, hogy nem velem volt a baj, én is ügyes táncos voltam (sőt, a Helikon is megvolt, négyen vittünk vajdaszentiványit két pár) és nekik én voltam az elefánt, a díjbirkózónő.

Figyelj: ezek buta, fantáziátlan, ügyetlen táncosok, nem is igazi férfiak, való, hogy a táncban a férfinek kellene vezetnie, de hát könyörgöm, legalább akkor tudja, hogy mit akar!

ÉS ezek nálunk nem tudták!

Csak felnőtt fejjel jöttem rá, állandóan unatkoztam mellettük tánc közben :) és tényleg irányítani akartam, mert nem bírtam, hogy akkor most mezőségi, előre, hátra, hányat akar fordítani, mikor akar csapózni, ők voltak a bengák.

A férjem néptáncos, ma is járunk Táncháztalálkozóra, a Fonó estjeire, vele természetesen nincs ilyen probléma :) ügyes, szuper táncos, és izgalmas lépéssorokat gondol ki, könnyű vele táncolnom, teljesen rábízom magam.

A soraidból úgy veszem ki, ott ez hiányzik, nem bízol ezekben a hapsikban. Szóval azt javaslom, inkább válts bandát, mert ezekkel nem lesz jobb, ügyetlenek, valsószínű nem is túl okosak, nem értik a tánc, a páros tánc lényegét.

Hajrá kicsilány! :)

2020. szept. 19. 06:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

1

Fehérvári vagy, ha szabad kérdezni?

2020. okt. 12. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!