Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mennyiben változna meg az...

Mennyiben változna meg az életetek, internet nélkül?

Figyelt kérdés

#Internet,hiány
2020. aug. 3. 18:35
1 2
 1/20 MBbpg ***** válasza:
100%

Eléggé.

Legalábbis abból a szempontból nagyon, hogy akkor ha nem tudok valamit, nem tudom kikeresni a neten, hanem csak könyvtárból tudom megszerezni az információt. Idegen szavakat szintén csak papíralapú szótárból tudnék kikeresni.

Emellett nem tudnék a barátaimmal chatelni - és így a személyes találkozókat is bonyolultabb lenne megszervezni.

Nem tudnék online filmeket nézni, YT-n zenéket hallgatni, az online istentiszteletek se lennének megoldhatóak.

Abba ne is menjünk bele, hogy suliidőben összesítve még nehezebb lenne - a digitális oktatás pedig teljesen lehetetlen lenne.

Azonban így is tudnék még zenéket hallgatni, mert van rengeteg CD-nk, és letöltve is sok zene van. Filmeink is vanmak DVD-n, tehát az is megoldható lenne. Elfoglalni el tudnám magam, hiszen vannak normál könyvek itthon, meg letöltve digitálisan. Sőt, offline játékokkal lehetne játszani a számítógépen internet nélkül is, szóval még az se lenne kilőve.

Mindenesetre nyár végefele tervezek egy offline hetet tartani, legutóbb túléltem, szóval annyira nem vészes :D

2020. aug. 3. 18:48
 2/20 A kérdező kommentje:
Ez nagyon korrekt válasz. :)
2020. aug. 3. 19:37
 3/20 A kérdező kommentje:
Csak az ugrott be, hogy amikor én középiskolás voltam, nem volt internet, és 1-2 játék éjfélekig letudott kötni. :)
2020. aug. 3. 19:39
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Legalább többet olvasnék, és a családtagokkal is többet foglalkoznék:(.
2020. aug. 3. 20:58
 5/20 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
71%

Eléggé, tekintettel arra, hogy elengedhetetlen a munkámhoz... Ma már szinte mindenhez kell net, szóval sokkal kényelmetlenebb lenne az élet. Film, zene, közéleti és ismeretterjesztő műsorok, vicces videók és képek, na meg a szex... Tévénk már lassan 10 éve nincs. Játék, email, chat, tanulás.

Ugyanakkor éltem bőven a net előtt, szóval nem lennék kétségbeesve, újra olvasnék, tévéznék, játszanék sokat.

2020. aug. 3. 22:25
 6/20 A kérdező kommentje:

Szóval, megtudnátok szervezniaz életeteket net nélkül is? :)

Nem szakítja szét a net, a kapcsolatokat?

Én pl örültem anno, 3 film kikölcsönézésének a videó tékából, és pár regény kivételének.

Olyan mintha a net megfosztaná az embereket az ilyen élményektől.

2020. aug. 4. 11:33
 7/20 MBbpg ***** válasza:

"Nem szakítja szét a net, a kapcsolatokat?"

Csak a saját nevemben beszélhetek, nem tudom másoknál hogy van - szerintem részben valóban árt a kapcsolatoknak, de építi is. Úgy értem, itthon a családdal való kapcsolatnak inkább árt, viszont a barátaimmal sokkal könnyebb így kommunikálni (karantén alatt ez különösen előnyös)

"Én pl örültem anno, 3 film kikölcsönézésének a videó tékából, és pár regény kivételének.

Olyan mintha a net megfosztaná az embereket az ilyen élményektől."

Ebben igazad van. Emlékszem, régebben nagy dolog volt hogy a helyi könyvtárból kikölcsönöztünk pár filmet, most meg semmi extra nincs abban, hogy unatkozok, keresek valamit a neten és megnézem

2020. aug. 4. 12:07
 8/20 anonim ***** válasza:
El kellene vállalnom egy olyan bejárós munkát, amit nem szeretek, csak a megélhetésre lenne jó.
2020. aug. 4. 16:28
 9/20 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon.

Szórakozás kilőve. (Filmeket online nézek, a játékok letöltéséhez is kell net, mert csak egy CD-s van itthon, ráadásul én még a könyveket is az internetről szerzem be)

Tanulás kilőve. (Wikipédia, oktató videók, stb)

2020. aug. 4. 17:48
 10/20 anonim ***** válasza:
70%
Kib@szottul. Mit csinálnék a napnak abban a 4-5 órájában amit a neten lógva töltök? Hol lehetne ilyen teljesen fölösleges kérdéseket feltenni és arra válaszolni? Az épített házakból sem vágyunk vissza a barlangba, tehát a technikai fejlődésből minden hiányozna amit eddig elértünk.
2020. aug. 5. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!