Ázsiában miért nem egyenjogúak a nők?
Oh... Dél Koreáról hallottam pár dolgot, de egyenjogúságról szerintem soha, hogy hogyan működik ott.
Én kifejezetten Indiára és egyéb muszlim országokra gondolok, esetleg Japán még.
Na most ázsiai... tudni illik a legtöbb muszlim ország Afrikában van és a közel keleten... Irántól távolabb már indo-iráni társadalmak vannak ahol azert valamivel könyebb a nőknek! De ne felejtsük el hogy nagyon sok muszlim országban a nők helyzete hasonlo a miénkhez vagy sokkal jobb Mint a keményebb muszlim országokban! Pl Törökország az egyik legjobb meg azert ott van az egyesült arab Emirségek is!
Meg pl ott vannak azok a kelet ázsiai országok amikben sok a muszlim népesség! Pl Indonézia Malajzia Tajvan ezekben is sokkal jobb a nők helyzete azaz tanulhatnak vezethetnek le is vehetik a kendöjüket (de általában vallási okok miatt hordják azaz nem kapnak erte állami büntetést max egyfajta társadalmi megvetést a rosszabb rétegekből de ez elmondható bármelyik társadalomról...) talán egész Ázsiában Japánban van a legjobb helyzet... japan a legfejlettebb mind társadalmilag mind gazdaságilag az ázsiai országok közt
India... hat az is több részből áll! Pl új-delhi-ben angol az anyanyelv minden ott élőnek! India egy sokkal bonyolultabb hely sokkal több vallás nyelv és szokások vannak benne vannak régiók ahol a nőknek hasonlo jogaik vannak mint a férfiaknak meg vannak régiók ahol kevésbé! Van Ahol a lany Beleszólhat mindenbe (kivel hazasodik meg kivel randizik mit fog tanulni stb stb) meg van ahol kevésbé vagy abszolut nem! Ezt el kell fogadni az ő kultúrájuk nem erőltethetjük rájuk a mi szokásainkat ugy hogy nem is élünk abba a környezetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!