Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van az hogy a roma...

Miért van az hogy a roma (cigány) származású testépítők, gyúrók mindig csak tömegelnek? A romák nem szeretnek szálkásítani?

Figyelt kérdés
Egy sportolót se láttam aki roma származású volt és nagyon száraz formát hozott volna.

2020. ápr. 17. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Nem biztos, hogy mindenkinek a darázsderék a célja. Hanem, mondjuk a "tekintélyes termet" és a tüzépi cementpakolás.

Én nem vagyok cigány, de még az én idősebb, falusi rokonságomnál is olyan szinten uralkodik ez a tekintélyes termet dolog, hogy csak na. "Egyél, mert jön egy betegség, miből fogysz le?" "Egyél, mert elfúj a szél." "Férfi ember mázsánál kezdődik..." Az a család / utca / falu feje, az megy elöl, aki a legnagyobb darab... Az a tekintély. Az a rangidős, akinek a legnagyobb a hasa... "De szép kövér az a macska." "De szép gömbölyű az a kislány." "Hát te meg hogy nézel ki, kiállnak a bordáid!" Figyelj, mamámék még mezítláb jártak napszámba, és rendszeresen éheztek, az volt a büszkeség, irigyelni való elérhetetlen álom, ha valaki jó húsban van.

Úgy sejtem, hogy a cigány családok nagy részénél abszolút ez a szemlélet uralkodik ma is.

Ami pedig engem illet, egész gyerekkoromban én voltam mindig, mindenhol a legvéznább... Én sem azért gyúrok és tömegelek, hogy én legyek a legszálkásabb - voltam az eleget - hanem hogy minél nagyobb darab legyek végre. Legyünk őszinték, az ember nem a haskockáit mutogatja az utcán, hanem a télikabátot, az meg ne úgy nézzen már ki, mint a karóra tűzött madárijesztő.

Nincs semmiféle eszmei értéke a szálkásságnak pláne a cigányok társadalmában. Hát értelmezhetetlen a dolog.

2020. ápr. 17. 23:32
 2/11 anonim válasza:
74%
Én roma vagyok és épp a szálkásításra gyúrok.
2020. ápr. 19. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Hülyék és azt hiszik ha dagadt vagy és izmos az a menő. Ha sakkozni kéne sakkoznának csak ahhoz ész is kell nem úgy mint a gyúráshoz.
2020. ápr. 20. 20:57
 4/11 anonim ***** válasza:
61%

Volt egy cigány ismerősöm régen, ő elég aktívan gyúrt, volt párszor ilyen-olyan versenyen is. Mellette amíg középsuliba járt, minden évben ő volt a suli legjobb tanulója. Úgy jött közénk 9.-ben, hogy 10 percet dumált németül a német, pár nappal később vagy fél órát az angol tanárral. Nem túlzás, egy szétgyúrt 170 centis izom és agykeverék volt a gyerek. Azzal ugrattuk a kondiban, h vigyázzon az izomszakadással, mert másnap a nevére sem emlékszik majd.

Nyilván ilyen példa kevés van, de ő úgy kb mindenre ellenpélda volt, amit a cigányokkal kapcsolatban negatívumként fel lehet hozni.

2020. ápr. 21. 23:52
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Szerintunk jobb az a kinezet.. Vaganyabb is.. Tekintelyesebb
2020. ápr. 24. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk elég népes család szívná a vérét, hogy "Mi van veled hé? Há cshaurau letté?
2020. ápr. 26. 09:38
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Láttam már pár szálkés roma gyereket, de nagyrszt a tömegre mennek valoban. viszont pokoli erő bir lenni legtöbbükben, az is biztos
2020. ápr. 26. 20:07
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Sok romában tényleg hatalmas erő lakozik, tapasztalat.
2020. ápr. 27. 17:26
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező en ismerek cigánytestvéreket (annyira nem de valamennyire igen) az egyikük szálkás a másikuk nem. SZerintem ők azt akarják, hogy minél ijesztőbb legyen a forma általában.
2020. ápr. 27. 17:57
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Sok szálkás cigányt ismerek, de tényleg sok csak a méretre megy. Van bennük erő is amugy, szkanderoztam már pár cigánnyal.
2020. máj. 10. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!