Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ti nevetnétek ezen?

Ti nevetnétek ezen?

Figyelt kérdés
A csoportomban ahova járok párszor elhangzott tőlem az a kifejezés hogy "aszondja, aszondta" ugye az "azt mondja, azt mondta" összemondása ez. És emiatt páran azóta is nevetnek sőt kérdezgetik hogy én honnan származom és hasonlók. Egyébként hajdúsági vagyok és H-bihar-megyei a tanfolyam is. És én továbbra sem értem hogy ezen mi ennyire vicces. Én rengeteg helyen hallom ezt hogy "aszondja", TV-ben is, Pesten is, eddig ez fel sem tűnt hogy valaki így összemondja csak mióta páran ezen nevetnek, hogy én ezt mondtam. Azt nem tudom hogy tőlem hallották-e ezt először mert nagyon csodálkoznék rajta mikor szinte mindig hallom.
2019. dec. 26. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Attól függ, hogyan mondja. Ha hangsúlyozva ejtet az egész szót így, hogy aszongya, az úgy vicces. Inkább az aszmongya összevonás az elterjedt szerintem.
2019. dec. 26. 14:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Én az aszongyát is sok helyen hallom. De nincs tájszólásom, csak nem mondom ki úgy hogy a-z-t m-o-n-d-j-a. Hanem elhadarom inkább
2019. dec. 26. 14:29
 3/9 anonim válasza:
73%
Szia! Szerintem ezen ne aggódj, rajtam egy csomószor röhögnek, mert faluról származom, és sokszor mondok számukra vicces kifejezéseket. Ők mindig azon röhögnek, ha azt mondom, "csípom".
2019. dec. 26. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Mert nem szép így. Vagy poénból mondja valaki, vagy nem tud szépen beszélni.
2019. dec. 26. 15:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A gimiben, ahová jártam, ott minden szaron röhögtek, és utána hónapokig mantrázták.
2019. dec. 26. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogyaszongya. Helyesen.
2019. dec. 26. 19:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy mondják ezt Pesten is, magam is leírnám sokszor, csak aztán visszatolatok, és kijavítom, mielőtt még valami helyesíráson lovagló belém állna...
2019. dec. 26. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg megmosolyognám. Kicsit olyan parasztos. Én is szoktam használni, de max poénból, azért egy híradóban, rádió műsorban elég furán jönne ki. Max egy ilyen Balázsékban tudom elképzelni,mikor sztorizgatnak :D ugyanúgy hajdúsági vagyok:D . De most nincs ebben semmi. Ne akadj fenn ezen :)
2019. dec. 26. 21:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem leírva mondom, hanem beszédben. Leírva nyilván sosem írnám le. De beszédben sokszor elhadarom hogy "aszondja". Csak azt nem tudom hogy ezek az emberek ezt vajon tőlem hallották először?! Mert én minden nap hallom TV-ben, rádióban utcán bárhol.
2019. dec. 27. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!