Miért hívnak minden magyar gettót chicagonak?
Figyelt kérdés
interjúkban hallom2019. nov. 14. 21:04
1/10 anonim válasza:
a illatos úti az dzsumbuj volt...
2/10 anonim válasza:
Chichago kifejezést ilyenre még soha nem hallottam.
3/10 anonim válasza:
Mert Chicagoban vannak no-go zónák és magas a bűnözési szám.
4/10 A kérdező kommentje:
azt vágom , de miért pont chicago és mindenhol ez ?
2019. nov. 14. 22:04
6/10 anonim válasza:
nem a válaszadó a hülye, hanem te vagy érthetetlen.
amúgy Csikágó, cs-vel és k-val. és amiatt, amit előttem is leírtak. ez a fogalom nem most alakult ki, hanem az 1900-as évek környékén. Chicago akkoriban (meg most is) nem arról volt híres, hogy nagy a közbiztonság és hírből sem ismerik a nyomort. Na a Keleti pályaudvar környéke ugyanez volt, így emiatt jött a név.
7/10 anonim válasza:
4: Hát mert ez volt ez első város, ami erről lett hirhedt, és így megtapadt a nyelvben.:)
Talán még a 60-70-es években, vagy még régebben.
Olvass utána Chicago történetének, és biztos meglesz.
8/10 A kérdező kommentje:
7. ugyan annyi eszed van mint a másiknak. Azt tudom , hogy a bűnszervezésről ismert Chicago , de nem egy város van ami erről híres , ezért nem értettem. 8. neked pedig köszi!
2019. nov. 14. 22:24
9/10 anonim válasza:
Van, ahol Bermuda háromszögnek hívják ezen híres helyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!