Budaiak, titeket zavar, ha valaki pestinek mond titeket?
Figyelt kérdés
Vidéken úgy szokás, hogy Budapest = Pest (tehát "a pesti srác/lány", a "megyek Pestre", stb.). Innen a kérdés.2019. szept. 19. 10:00
1/9 anonim válasza:
Én Budapesti vagyok születésem óta, mégis ugyanígy rövidítem, hogy Pest így-úgy. Aki ezen berág, az igencsak sznob szerintem.
2/9 A kérdező kommentje:
De budai is vagy?
2019. szept. 19. 10:27
3/9 A kérdező kommentje:
Tehát nem az a kérdés, hogy a budaiakat zavarja-e, ha Budapestet Pestnek rövidítik. Hanem hogy az zavarja-e, ha őket hívják pestinek.
2019. szept. 19. 10:27
6/9 anonim válasza:
Engem nem. Budapest nem csak Budából és Pestből jött létre, hanem más településekből is: Óbuda, Budafok, Csepel, Pestszentlőrinc, Pestszenterzsébet, Rákospalota, Újpest stb. Tehát nem csak a Buda rovására van "az így nevezés", hanem más részek rovására is. Így kevésbé igazságtalan... (ha lehet ilyet mondani)
7/9 anonim válasza:
Palota, Kispest, Csepel, stb... -re korábban is mondták, hogy pesti, mármint Pest megyei, szóval korábban se volt idegen az...
8/9 anonim válasza:
A kérdés annyira lényegtelen, hogy bizton mondható: akit ez zavar, azt minden zavarja, más szavakkal, kellően buta. És ilyenek vannak.
9/9 anonim válasza:
Nem zavar, csak kijavítom, ha éppen nem tetszik. Én is kelek néha bal lábbal. Általában minden második nap. De ha belegondolunk, régen Buda és Pest külön volt, és tulképpen belénk ivódott, s így lenne helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!