Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Indiaiak turbán viseletéről...

Indiaiak turbán viseletéről kiokosítana hozzáértő?

Figyelt kérdés
Úgy tudom minél nagyobb, annál magasabb rangot jelent. Itthon már egyre több turbános szakállas fiatal indiai srácokat látok, többnyire változó nagyságú turbánnal. Ezt alvás közben leveszik vagy állandóan rajtuk van?
2019. aug. 6. 21:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nincs mit. Remélem összejön! :)

Azért a helyedben egy hetet számítanék rá, már csak az út hossza meg a repülőjegy drágasága miatt is. Persze pár napra is megéri, főleg ha más környező országgal is egybekötöd.

2019. aug. 14. 07:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Ha úgy összejön minden 1-2 hétre tervezek minimum. Olyan időt nézek ki amikor viszonylag meleg és nyugis az időjárás. Tudnál mutatni képeket a legszegényebb és leggazdagabb részről?
2019. aug. 14. 11:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Olyan igazán hideg sosincs ott csak a hegyekben, én inkább a januárt-februárt preferáltam mindig. Augusztus volt amikor a legmelegebben voltam ott, na azt inkább kihagynám. De kinek mi jó.

Olyan hogy szegényebb meg gazdagabb rész nincs úgy igazán mint ahogy azt mi szoktuk. Nagyon keveredik a kettő. Olyat is láttam hogy egy gyönyörű csillivilli pláza oldala kb a tetejéig háromszögalakban szeméttel volt feltöltve. Persze vannak a "slum" nyomornegyedek, de amúgy szó szerint egymást váltják a szegények/gazdagok. Nem kell messzire menni egyikért se.

A szegény helyek rém koszosak és szeméttel teliek, de érdekes módon a leg"putribb" helyen élő emberek is adnak magukra amennyire csak tudnak. Tiszták, tiszta, vasalt ruhában járnak, stb.

A gazdag helyek meg nagyon fényűzők. Pl egy-két plazaba vagy jobb étterembe betévedve elképedek hogy nyugaton nem látok ennyi luxust. Egy-egy puccosabb élelmiszerboltban a világ összes termékét megtalálni gyönyörűen prezentálva.

Van kb 20.000 képem onnan, csak tallálomra kiválasztottam párat hogy érzékeltessem a kontrasztot. De inkább azt tanácsolom hogy ne nézz nagyon utána a dolgoknak, mármint persze a szállás, helyi utazás, megnézendő helyek legyenek lefixálva, nem erre gondolok, hanem hogy ne sok képet/videot nézz, hagyd hogy teljességében érjen a "kultúrsokk". Persze én akármennyi dokumentumfilmet láttam előtte, semmi nem adta vissza a valódi élményt, szóval igazából az sem árt, de szerintem jobb ha hagyja az ember hogy hassanak rá a dolgok.

Drukkolok hogy összejöjjön!

Ide töltöttem fel a pár képet:

[link]

2019. aug. 16. 00:21
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a képeket! Tényleg látszik a különbség a pucc és a nyomor között. Valamiért csalogat ez az ország, azt hiszem láttam pár éve egy dokumentumfilmet Indiával kapcsolatban amiben azt mutatták be hogy egy temetés náluk úgy zajlik hogy szertartás keretében bedobják a testeket a folyóba. Ez tényleg így zajlik?
2019. aug. 16. 20:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mit.

Semmi nem "igaz" meg semmi nem "nem igaz" ami Indiával kapcsolatos. Egyáltalán nem egységes se a vallás, se a szokások, se a nyelvek (kb 400 van) se a kultúra, se a konyha.

Igen, van olyan terület (pl Varanasi) ahol a folyóba dobják a halottakat és mellette ott is fürdenek ugyanabban a vízben. De ez nem általános. Az égetés sokkal gyakoribb.

De pl van olyan falu ahol az a szokás hogy az újszülötteket ledobják egy templom tetejéről a jószerencséért és egy lepedővel elkapják őket. Mindig van aki pórul jár.

De vannak olyanok is akik annyira nem akarnak ártani még apró bogaraknak sem, hogy úgy járnak az utcán is hogy egy nagyon puha kefeszerű eszközzel minden lépésük előtt megtisztítják az utat.

És mindezeket a furcsaságokat teljesen elfogadja mindenki.

2019. aug. 18. 02:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Érdekes amit írsz, például hogy megtisztítják az utat maguk előtt. Ez számomra bogarasnak tűnik, azt gondolja mindenki hogy elmebeteg viselkedés holott pont az ellenkezője. Egy ilyen cselekedetre csak lelkileg tiszta és kiegyensúlyozott ember képes. A mai világban mi úgy élünk hogy átgázolunk mindenen, letapossuk a virágokat és romboljuk a környezetet. Igaz hogy más kultúra, de lenne tőlük mit tanulni itthon.
2019. aug. 18. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!