Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A művészek elég nagy része...

A művészek elég nagy része miért lesz alkohol- vagy drogfüggő?

Figyelt kérdés
2019. júl. 8. 07:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ez igaz az orvosokra, ápolókra, fuvarozókra is akár, de nagyon sok olyan munkakör van ami állandó stresszel és rendszertelen életmóddal jár. Tény, hogy ezt kompenzálni kell, de erre azért más mód is van. Nem a munkája vagy a hivatása miatt lesz valaki függő, hanem mert alapból sérült. Mennyi alkoholista és drogos van, akikről nem is tudunk, mert nem ismert személyek. Sok van, túl sok. Arányaiban nem kevesebb mint a "művészek" között. Mert egy zenész, kórustag, zenetanár, népdalénekes nem művész? Dehogynem az. Nem kevésbé tehetségesek attól, hogy nem abból élnek, hogy körbehaknizzák az országot. Ugyan úgy kiállnak tömegek elé, ugyan olyan érzékenyen érinti őket a kritika, kisebb körökben ugyan úgy "figyelik" őket. Nem szabadna művészkiváltságnak venni a drogozást, mert nem az. Valóban nehéz kezelni tömegek lelkesedését, de sokkal nehezebb az érzelmi szélsőségeket, ez pl. hasonlóan működik a sportolóknál is. Összemosódik a sportolói karakter a személlyel, és mikor vége a pályafutásnak, vagy az előadásnak, nincs meg az ember. Rettenet sok hasonló szindróma van, az intézményfüggőségtől az üres fészekig, mind arról szól, ki vagyok én ha nem a szerepben vagyok. Ezt kezelni kell, erre tényleg oda kellene figyelni minden esetben, de nem mentség a szerhasználatra. Nincs indok arra, hogy valaki módszeresen kicsinálja előbb a lelkét, és azután a testét. Oka van, de az nem a művészet, nem az ismertség, hanem a hozott lelki sérülések.
2019. júl. 8. 21:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Mert nem tudják elviselni az idiótákat, illetve, a világ "szépségét".....
2019. júl. 8. 22:19
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

Mert az igazi művészek szélsőségesek és szenvedélyesek. Egy művész pont amiatt lesz az aki, mert nem tervek szerint cselekszik, hanem spontán, életélvező, hajtják a vágyai, más különben, hogyan tudnának nekünk művészi teljesítményt nyújtani mereven és fapofával?

Meg élik a szépet és a jót, egyfajta gyengeségként, amiben ők örömüket lelik és az alkohol meg a drog pont azért vannak, hogy az emberek (akik amúgy is érzekenyek és vagy/ szenvedély betegek) örömüket leljék, RÁSZOKJANAK !!!!!!

És innen már egyenes út vezet a lejtőn lefelé :(

2019. júl. 15. 14:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: és természetesen nem feltétlen az előadókra értem ezeket, hanem az általános “művész lelkekre”, nyilván több munka körben is előfordul az alkoholizmus, drogfogyasztás, erre pedig nincs magyarázat, ők is ugyanúgy mint bárki, csak magukban kereshetik a megoldást.
2019. júl. 15. 14:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez főként az ilyen szupersztár művészek jellemzője.

Alkohol, drog, mentális betegség nem ad ihletet senkinek. Ez egy hülye sztereotípia.

Ha be vagy szívva/lőve/rúgva/depizve, akkor nem az alkotás lesz az első. Ez tapasztalat. A koncetráció nem a munkán van, az ember hajlamos túlzottan elragadtatni magát.

A hírhedten depressziós művészek pl. Van Gogh is inkább a kezelése alatt volt kreatívabb mert volt energiája festeni. Vagy pl Ozzy Osburne is sokat romlott művészetileg mióta szétdrogozta magát.

2019. júl. 17. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!