Gitározás elkezdésén gondolkodom. Tanácsok?
Még nem vagyok benne egészen biztos, de nagyon régóta vonz a dolog és talán Húsvétra gitárt kérek majd. 6 évig klarinétoztam kiskoromban, de a végén már nem szívesen mert nem szeretem a jazz-t és mindig csak olyan darabokat tanultam... viszont nagyon hiányzik a zene. Nem akarok vele komolyan foglalkozni, csak olyan "tábortüzes szintem" szeretném... mennyi idő kb úgy megtanulni hogy saját szórakozásra/baráti társaság előtt tudjak játszani? Milyen fajta gitárral érdemesebb kezdeni? Tanár nélkül el lehet indulni? Köszi ha elolvastad és válaszlsz is :)
16L
Köszi a válaszokat. Azt hogy tábortüzes úgy értettem hogy csak barátok, rokonok előtt játszanék, nem venném túl komolyan. Megkèrdeztem személyesen is gitáros ismerősöm és azt mondta akusztikuson a legkönnyebb megtanulni. Ezèrt úgy gondoltam előbb megtanulok azon és ha kedvem lesz akkor később elektromoson is.
Szerintem is megteszik a telefonos alkalmazások hangoló meg egyéb eszközök helyett. Minkenkinek köszi az infokat, mentek a zöldek.
Ja és a napokban eldöntöttem hogy most már biztosan szeretném, és anyum szerint is jó ötlet, úgyhogy nemsokara belevágok. :D
Örülök neki!
Az elektromos gitárt azért javasoltam mert olyan kevés gitáros csaj van kis hazánkban -egyet sem ismerek- és örülnénk neked főként hogy ez most nagyon trendi. :-)
10@: most ezt úgy mondod mintha az elektromos gitározás az akusztikus felett állna, mintha magasabb képzettséget vagy nagyobb tudást, tapasztalatot igényelne. Pedig egyik sem nehezebben tanulható, játszahtó a másiknál, egyik sem áll a másik felett.
Akusztikuson nem nagy kunszt játszani? Mert elektromoson ezekszerint nagy kunszt?
Nem értem.... Ha a kérdező akusztikuson, tábortüzes-akkordozós gitározást szeretne tanulni, amivel később a barátait szórakoztathatja, akkor mi a fenének vegyen elektromos gitárt?
Én amúgy is kezdésnek inkább akusztikust ajánlok, még ha később elektromos is a cél. Aki szeret zenélni az szeretni fogja az elektromos hangszert is meg az akusztikusat is.
Wow, a 10-es hozzászóló tényleg kb annyira van képben a gitározással, mint egy átlagos alpesi tehén a kvantumelektrodinamikával :D
Majd ha lesz kis időm, bedobok ide egy pár linket, hogy szemléletesebb legyen, de fájdalmasan nagy butaságokat beszél szegény.
"..a klarinéthoz hasonlóan skálázz sokat.."
Ez egy teljesen kezdő esetében, fölöttébb hasznos tanács! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!