Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ezzel a verssel mit próbál...

Ezzel a verssel mit próbál pontosan elmondani az irója?

Figyelt kérdés

Elmondanám hogy nem bírlak szeretni

hogy sose bírtam senkit igazából

Ha most bemennénk nem történne semmi

mert mindig ott egy utca ott a máshol

Hogy évek óta nem tudok aludni

ebben a testben senki kézzel

ha simogatja se tudja lehunyni

benti szemem a hóba néz fel

Ha becsöngetnék csak mert éppen arra

jártam leülnék semmi újság

Ha kinyitnám a szemem belehullna

a szemedből az összes szomorúság -

2018. dec. 11. 02:32
 1/7 A kérdező kommentje:
mi a lenyege le egyszerűsítve?
2018. dec. 11. 02:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg csalódás miatt nem mer újra szeretni, azt írja le, hogy kiüresedett, hideg lett a szíve és lemondó a hangneme.
2018. dec. 11. 07:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nő írta. Az impresszionista stílust követve gondolatai hullámzásáról ad pillanatképet. Nem egy jól megkomponált, kimunkált vers akar lenni, hanem csak egy impresszió írói megfestése laza ecsetvonásokkal. (Ezt erősíti, hogy nem használ írásjeleket sem.)

Persze simán lehet, hogy valójában nem lazán írta, hanem órákat görcsölt vele...

2018. dec. 11. 10:48
 4/7 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem férfi írta. :) És nekem tetszik, csak nem ez volt a kérdés és már válaszoltak rá. Úgy mondanám ha öreg lennék, hogy milyen tehetséges a fiatalember.

Mondjad neki kérdező, hogy azért még beugorhat egy teára, abból nem lesz hóvihar. Aztán meg ne nyomja azt a csengőt, mert kopogtatás nélkül is bemehet.

2018. dec. 11. 15:08
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

[link]

És nő! Megtaláltam. :)

2018. dec. 11. 15:38
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

[link]

Na. Ennyire műveletlen vagyok.

2018. dec. 11. 15:47
 7/7 anonim ***** válasza:
A költőnőnek első sorban önmagával van baja. Megfelelési kényszer, ami miatt igazán önmagának se tud megfelelni. Ezért nem tud szívből viszonozni egy szerelmet. Neki is fáj, hogy azt a férfit nem tudja viszontszeretni, nincs is rosszabb egy egyoldalú szelemnél. Nem csak annak rossz, aki szeret, és tudja, hogy a másik fél nem szerelmes belé, annak is rossz, aki nem tudja viszonozni: mert tudja, hogy a szerelmes fél bármit megtenne érte.
2021. aug. 15. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!