Hogy lehet egy tájképen megállapítani, hogy hol van a horizont?
Nincsenek tömbök, meg semmilyen szabályos, szögletes test, én csak az alapján tudnám.
Dombokat ábrázol. Hogyan lehet megállapítani, hol van a horizontvonal? Köszönöm a válaszokat!
Elvileg ahol a dombok teteje találkozik az éggel, az a látható horizont (mert a valódi a dombok miatt nem látszik).
Mondjuk kellene látni a képet is, mert nem mindegy, hogy a szemlélő hol áll, a dombok teteje magasabban van-e a szemlélő szemmagasságánál. De a wikin a kép szépen szemlélteti a lényeget.
Igen, de én nem a földrajzi horizontra, hanem a perspektíva rajzolásnál alkalmazottra gondolok. Elnézést, ha szakszerűtlenül fogalmaztam, nem voltam alkalmam ilyesmit tanulni.
A lényeg, hogy elkezdtem egy képet, amihez utólag készült csak háttér, lenne rajta néhány épület is, de nem tudom meghatározni, hogy hol lehet az időközben elkészült táj horizontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!