Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tudtok olyan könyvet, ami...

Tudtok olyan könyvet, ami 20-30 év múlva újraolvasva még mindig tetszett?

Figyelt kérdés
2018. aug. 7. 22:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Jókai, Mikszáth - én (40 évesen) az elmúlt években újra felfedeztem őket. Nem krimik, de sokat lehet tanulni az emberekről, azok gondolkodásáról. Hiába régiek, az emberi jellem (jó- és rossz szándék, szeretet, ármánykodás, harag, féltékenység, bosszúvágy) + a véletlen történései kellemes, izgalmas elegyet alkotnak a regényekben, novellákban.

Olvass el cca. 20 oldalt a Jó palócokból v. a Beszterce ostromából, és rájössz, miről írtam.

2018. aug. 15. 00:31
 12/20 anonim válasza:
Garcia Marquez: Száz év magány; Szerelem a kolera idején; Emily Brontë: Üvöltő szelek;Herman Wouk: Hajsza és minden más könyve is;Tolkien bármely műve; Merle bármely műve;Stephen King könyvei, sőt néha előveszem a gyerekkori könyveimet is pl. Thury Zsuzsa regényeit.
2018. aug. 15. 02:14
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
A JOBB ÉS ÉRDEKESEBB KÖNYVEKNEK ÁLTALÁBAN ELKÉSZÜL A HANGOSKÖNYV VÁLTOZATA. EZ MEGKÖNNYÍTHETI A VÁLOGATÁST.
2018. aug. 15. 03:01
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
A JOBB ÉS ÉRDEKESEBB KÖNYVEKNEK ÁLTALÁBAN ELKÉSZÜL A HANGOSKÖNYV VÁLTOZATA. NEM MUSZÁJ ÍGY HALLGATNI DE KÖNYVEK KIVÁLASZTÁSÁHOZ SEGÍTSÉG LEHET.
2018. aug. 15. 03:07
 15/20 anonim válasza:

A kérdésed "komplikáltsága" alapján nem lehetsz még elég idős ahhoz hogy az itteni válaszokban leírt könyvekre hitelesen azt mondhasd, hogy 30 éve olvastam és most nem találok benne örömet, mivel 10 éves kor alatt csak a "Pöttyös Panni..." meg a "Winnetou..." vagy semmi a szokott érdeklődési köre a gyermeki agynak. Tehát 30-de inkább 40 évesen tudsz csak negálni ezekre a válaszokra melyeket talán tapasztaltabb olvasni szerető emberek írtak Neked. Hidd el a számodra jó könyvek, 30 év távlatából tehát már a "B" oldalon szlalomozva ismét szórakoztatóak lehetnek, mert találsz bennük új gondolatokat az élettapasztalataid szűrőin keresztül nézve.

Saját tapasztalatom, hogy pl. Rejtő műveinek nagy részét többször is újraolvastam már és minden alkalommal szórakoztató volt (ezért olvastam el újra meg újra).

2018. aug. 16. 09:38
 16/20 A kérdező kommentje:

57 éves vagyok.:))))) 18-25 körül elolvastam az összes Balzacot, Thackerayt, Dosztojevszkijt, Turgenyevet, Oblomovot, Mannt, stb. Kb. tíz év múlva újraolvastam őket. Később jöttek olyanok, mint Updike, Styron; pár év múlva ezeket is újraolvastam. Most beleolvasok a Varázshegybe vagy a Karamazovokba, amelyek régen elbűvöltek, és csak azt tudom mondani: de hát ez triviális!

Nagy baj nincs, mert a mai irodalomban találok olyat, ami lenyűgöz, bár nem túl gyakran, de ijesztőnek találom, hogy a személyiségem ennyire megváltozott.

Rejtőt sose tudtam elolvasni. Ha nevetni akarok, akkor G. Durrel vagy Herriot.

2018. aug. 16. 23:35
 17/20 anonim válasza:

Kedves kérdező, bocsánat hogy fiatalabbnak gondoltalak a kérdésed alapján. A valós korod ismeretében részint sajnállak, hogy ifjúi Önmagadhoz képest ekkorát fordított rajtad az élet, bár ha ez a jó irányban történt akkor OK. Én nem preferálom az általad olvasott műveket, tehát egészen más a világnézetem, főként annak ismeretében hogy nem szereted Rejtő Jenő bohókás, romantikus, de nagyon is tanulságos világát.

Ugyebár nem vagyunk egyformák, de ez néha nem is olyan nagy baj...

2018. aug. 17. 15:54
 18/20 A kérdező kommentje:
Azért az irodalmi ízlés még nem világnézet :) Én materialista-humanista-liberális vagyok, és ilyenek bizonyára akadnak a Rejtő-kedvelők között is. Nem ítélem el azokat, akik ponyvát olvasnak és limonádét néznek a tévében. Valószínű, hogy a ponyva és a limonádé ugyanazokat az értékeket közvetíti, csak leegyszerűsített formában.
2018. aug. 17. 23:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Kezdj el filmeket nézni, zenét hallgatni. Vagy bármi. Nem kell egy egész életen át olvasni, lehet nélküle is élni.
2018. aug. 22. 10:55
 20/20 A kérdező kommentje:
Ha hiszed, ha nem, gyerekkorom óta nézek filmeket, és tini korom óta hallgatok zenét. Egyik sem ér fel az olvasással. Nekem az nem szórakozás, hanem lételem.
2018. aug. 23. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!