Grafit vagy pasztell rajzot le lehet fixálni hajlakkal is? Ha igen milyennel? Nem ront a kép minőségén?
Figyelt kérdés
2018. júl. 15. 14:04
1/9 anonim válasza:
Rajztáborban szoktuk használni, de azt tanácsolják sok oldalon,ha nagyon értékesnek tartod, és biztosra akarsz menni, akkor használd amit erre találtak ki.
A hajlakkok olyan anyagokat is tartalmazhatnak, amik öregítik, elszínezik a képet idővel, de a legrosszabb az olajos, amitől pöttyös lesz a kép.
Ha úgy gondolod túl drága, akkor keress olyat,amiben nincs adalékanyag, de nem tudom most épp konkrétan melyik az. Lehet legjobb,ha kölcsönkérsz és kipróbálod pár papíron mennyire pöttöyznek stb.
2/9 anonim válasza:
Sima egyszerű mezei hajlakkal lefújt rajzaim vannak, valamelyik már több, mint 15 éves, semmi bajuk nincs, semmi változás, a rajzok olyanok, mintha tegnap rajzoltam volna őket. Pasztell kréta, szénceruza, grafit ceruza rajzok.
3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2018. júl. 15. 16:01
4/9 anonim válasza:
Ahogy felettem is írták, a hajlakk jó, de amik olajokat tartalmaznak, azoktól csúnya lesz. Ami nekem bevált, az a Coop-os hajlakk, amire csak annyi van írva, hogy "Erős". :)
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. júl. 16. 17:38
7/9 MuSky válasza:
nekem is változó volt, hogy melyik hajlakk mennyire minőségi végeredményt okoz
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. júl. 30. 20:11
9/9 anonim válasza:
Az üveglap eléggé necces önmagában, paszpartuval együtt már okésabb. Egyébként van aki a fixálást is csak alsóbb rétegekre csinálja és a végsőre már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!