Érdemes lenne megírnom vagy inkább hagyjam?
Horror novellát szeretnék írni, de nem tudom, hogy jó ötlet lenne a sztori, amit kitaláltam.
A történet szerint néhány tini zrikál egy gyereket, aki eltűnik és öngyilkos akar lenni, de megmenti őt egy család, aki befogadja. A család viszont sorozatgyilkos, vagyis ilyen szekta és kamu Facebook oldalakat hoznak létre és bejelölik a zrikáló fiatalokat, és így tudják a mindennapjaikat követni és szépen lassan legyilkolják őket, de persze lesznek egyéb történetszálak is benne.
De van egy másik ötletem is. A zrikált fiú öngyilkos akar lenni, de megmenti őt egy egyedülálló pszichopata gyilkos, aki szintén befogadja a gyereket és együtt állnának bosszút.
melyik lenne jobb a családos vagy a pszihopatás? Vagy egyik se?
Kezdjük ott, hogy ez nem horror, thrillernek is elég tucat.
Nem az a kérdés, mit írsz meg, hanem hogyan, tudsz-e bele csavart vinni, vagy csak egy alap lineáris történetszál lenne, meg tudod-e írni úgy, hogy lekösse az olvasót, satöbbi.
Én azt mondom, írd meg, tedd ki véleményezésre olyan emberek elé, akik építő kritikát mondanak - feltéve, hogy akarsz fejlődni ezen a téren.
Ugyanakor azt is mondom, írd meg, de csak akkor add ki a kezed alól, ha bírod a kritikát és képes vagy építkezni belőle.
Most akkor novella vagy regény? Mert amit leírtál, simán elég egy regényhez is.
Fogadjunk, hogy téged zrikálnak a suliban, és innen a témaválasztás...
1. - Hol vannak a srác igazi szülei?
2. - Nem kerestetnék a rendőrséggel a gyereket, ha eltűnik?
3. - Ha ugyanabba a suliba jár a srác továbbra is, mi értelme a sztorinak?
Csak ennyi jutott eszembe hirtelen az első alapötlet elolvasása után. Nagyon hiányos, tele logikai buktatókkal, ezt nehéz jól megmagyarázni, hogy hihető is maradjon, de tehetsz egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!