Mi a különbség a közízlés eltalálása és a valódi művészet között?
"Ha valaki azt állítja, hogy ha lefotózunk valami, az művészet, kérem indokolja meg!"
- ezt úgy értem, hogy amikor egyéni, a hétköznapi kifejezés feletti többlet NÉLKÜLI fotózásra gondolok, pl egy szép nőt lefotózol, VÉLETLENSZERŰEN.
Szóval, kérem, magyarázza már meg nekem valaki, mi a fene ebben a művészet??
Leonardo és Michelangelo ugyanis így festett. Mesteri technikával. Na de ezt NEM tekintem művészetnek, hanem technikásságnak, iparosságnak.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Kedves előző, érveket kérek szépen, ha már kritizálódsz. És nem csak akadémikus dogmát -mert az önmagában kevés,
és nem garantált az igazságtartalma-,
hanem saját gondolataidat is.
Nos, előző, éppen ez a másik tényező, amit emlegetni szoktam, hogy a híresebb reneszánsz "művészek" (inkább polihisztorok, tudósok, ezermesterek) szabadkőművesekhez, és egyéb titkos, féltitkos szervezetekhez tartoztak, és rengeteg kódot helyeztek el "műalkotásaikban" (pl Leonardo kódokat rajzolt, majd ráfestett, manapság műszerekkel detektálták; vagy pl bizonyos foltokat ha tükrözünk, a képein, akkor rejtett alakok jelennek meg).
Tehát tisztában vagyok evvel.
Azonban tévedsz abban, hogy az "én fogalomrendszerem szerint ez művészet".
Pontosan emiatt sem művészet az én szememben. Hanem ez kódolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!