2/9 anonim válasza:
Kölcsey Ferencnek, ha jól tudom nem volt. Férfiaknak írt szerelmes verseket.
3/9 anonim válasza:
Ne higgy el inden,t amit Nyáry Krisztiántól olvasol.
Andersen (költő is volt) soha nem járt senkivel, de nők/férfiak is tetszettek neki. Plátóilag volt szerelmes.
Juhász Gyula is magányos volt. Mármint ő a szó tényleg negatív értelmében.
7/9 anonim válasza:
A nagy számok törvénxye alapján biztosan volt olyan is aki nem bi-,homoszexuális,nem házasságtörő vagy bigámista,és a többi...
De a költők életrajzi leírásait nem úgy kezdik általában,hogy X.Y. totál átlagos,unalmas heteroszexális életet élt...
Szinte minden nagy "művészlelkű" embertársunknak volt valami "dilije". Nekem nagy kedvencem Ady,és milyen kis disznóságai voltak...ebben állt a zsenije.:)
8/9 anonim válasza:
Hogyhogy szeretője? Mármint a felesége mellett? Mert Babitsnak, Aranynak volt családja vagy legalább felesége. Én a szeretőt úgy értettem, párkapcsolat.
9/9 A kérdező kommentje:
Feleség mellett vagy barátnő mellet még egy nő az életükben így értettem :D Minap olvastam egy gyönyörű verset amit a költő a feleségének írt és utána olvastam ,hogy csalta őt innen jött a kérdés.
2018. márc. 3. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!