Szerinted mennyire támogatják a művészeket ma Magyarországon?
Attól függ.
Az nagy általánosságban igaz, hogy nem nagyon. Se a társadalom nagy része, se a szakemberek. Szakembereknél kb. az van még, hogy a kormányközeliek többet kapnak, aki nem kormányközeli, attól meg megvonnak kamu indokokkal. Én színházközelben dolgoztam egy ideig, hát azért láttam dolgokat. Pár évvel ezelőtt pl. egy vidéki Fidesz-közeli színház vmi 2-3 millió Ft támogatást kapott egy gyerekdarabra, közben meg egy nívós budapesti színház 25ezret kapott az éves húzóelőadására. Azért itt vannak kérdéseim - még úgy is, hogy oké, a gyerekdarabhoz picit látványosabb látványvilág kell... de ENNYIRE?
A társadalom meg úgy van vele, hogy aki tanult és művelt több téren, az támogatja őket, a többiek meg elmondják őket ingyebélőknek meg "höjj, én mérnök/pék/gyárimunkás/IT-s vagyok,én hasznosabb munkát végzek, haljon éhen mind".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!