Body kiállítás 4-5 éves gyereknek mennyire ajánlható? Bemehet ilyen korú gyermek, ha érdekli?
Nem hinném, hogy ettől lelkileg sérülne egy gyerek vagy bárki más, ezekre a preparátumokra nem igazán "emberként" nézünk, hanem inkább kiállítási tárgyként. Viszont nem hiszem, hogy egy ilyen kicsi gyereket lekötne a Body kiállítás, azért, mert nem az ő szintjéhez való. Még ha érdekli is az emberi test, egy 4-5 éves gyerek kíváncsiságát bőven kielégíti egy gyerekeknek való könyv, amiben benne van, hogy ez itt a kar és ez itt a láb. Az már nem igazán érdekli, hogy ez itt a musculus flexor carpi ulnaris vagy az arteria iliaca externa harmadik ága. A kiállításon nem nyúlhat semmihez és egy kisgyerek elég hamar megunja a nézelődést és hosszas sétálgatást.
A szexualitás dologgal kapcsolatban: nekem anno anyukám vett egy gyerekeknek való könyvet, amiben benne volt, hogy hogyan "lesz" a kisbaba.
Pár napja voltunk, és volt bent kisgyerek, olyan 6 év körüli kislány.
Inkább úgy tűnt, hogy unatkozik, mintsem hogy meg lenne döbbenve. Nevetgélt, szaladgált, nem különösebben foglalkozott a kiállítással.
Ennek ellenére én sem hiszem, hogy neki való bár nincs sok valóságérzete. Ha azt mondják műanyag, még az is hihető...
Én elvittem 2008-ban a 3 éves gyerekemet erre a kiállításra. Érdekelte és lekötötte, de azt nem fogta fel, hogy ezek igazi emberek voltak, ezt nem is mondtuk neki.
Mivel eltelt azóta jó pár év, elmondhatom, hogy semmilyen hátrányos hatással nem volt rá. Kár ezt túllihegni. Akkor káros, ha a szülő azzá teszi, túlkomplikálja, belebeszéli, vagy ott szörnyülködik folyamatosan a kiállításon a gyerek feje felett, hogy ezek hullák, vagy mit tudom én...
Most megyünk megint, most már 13 éves lesz, egész más szemmel fogja nézni. Nem is emlékszik rá, hogy ő már volt egyszer a Bodies-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!