Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Body kiállítás 4-5 éves...

Body kiállítás 4-5 éves gyereknek mennyire ajánlható? Bemehet ilyen korú gyermek, ha érdekli?

Figyelt kérdés
2018. febr. 9. 13:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem hinném, hogy ettől lelkileg sérülne egy gyerek vagy bárki más, ezekre a preparátumokra nem igazán "emberként" nézünk, hanem inkább kiállítási tárgyként. Viszont nem hiszem, hogy egy ilyen kicsi gyereket lekötne a Body kiállítás, azért, mert nem az ő szintjéhez való. Még ha érdekli is az emberi test, egy 4-5 éves gyerek kíváncsiságát bőven kielégíti egy gyerekeknek való könyv, amiben benne van, hogy ez itt a kar és ez itt a láb. Az már nem igazán érdekli, hogy ez itt a musculus flexor carpi ulnaris vagy az arteria iliaca externa harmadik ága. A kiállításon nem nyúlhat semmihez és egy kisgyerek elég hamar megunja a nézelődést és hosszas sétálgatást.

A szexualitás dologgal kapcsolatban: nekem anno anyukám vett egy gyerekeknek való könyvet, amiben benne volt, hogy hogyan "lesz" a kisbaba.

[link]

2018. febr. 10. 20:46
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha azt akarod, hogy jó darabolós gyilkos legyen, akkor mindenképp vidd el!
2018. febr. 11. 09:42
 13/20 Kalózrum válasza:
100%
ez azért érdekes, anno mikor indult ez a kiállítás még korhatáros volt (16 vagy 18 nem emlékszem) ehhez képest ma már gyerekeket visznek el rá. nem tudom mennyire jó tendencia ez, mégis csak holttestekről beszélünk, ami nem való nekik. nemsokára már horrorfilmeket is nézhet egy óvodás?!
2018. febr. 14. 09:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még túl korai neki, egy 4-5 éves nem tud olyan sokáig koncentrálni egy ilyen jellegű dologra, mint kiállítás, akkor sem, ha jól nevelt. Egy idő után unni fogja, érdemes még ugyanennyi évet várni, és nem azért, mert ahogy itt többen írták, rossz benyomást tenne rá, egyszerűen még túl fiatal hozzá. Vannak kifejezetten gyerekeknek (6-12 éves korig) való emberi testről szóló könyvek, ha érdekli, érdemes azokkal kezdeni. A Body kiállítás től nagy falat lenne. Nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyne korú gyerek még rengeteget kérdez, és most nem feltétlenül a "Hogy lesz a gyerek" témáról beszélek. Persze, gyerekfejjel kicsit más, ha tíz éves lenne, szerintem nem gond, abban a korosztályban már érettebben közelítik meg a dolgokat.
2018. febr. 15. 09:52
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
Ne menjen. Egy ilyen korú kisgyerek inkább futkosson a jó levegőn.
2018. febr. 16. 22:09
 16/20 Alain Delon ***** válasza:
0%
13: Honnan fogja tudni az a gyerek, hogy holttestek? Pl. mikor szalámit eszik, arról is tudja, hogy holttest?
2018. febr. 17. 14:04
 17/20 Molyember ***** válasza:
Megkérdezi.
2018. febr. 17. 21:59
 18/20 Alain Delon ***** válasza:
17: Megkérdezi, hogy "Apu! ezek holttestek?", mert egy olyan kis gyerek tudja, hogy mi az a holttest, ugye?
2018. febr. 18. 08:23
 19/20 anonim válasza:
100%

Pár napja voltunk, és volt bent kisgyerek, olyan 6 év körüli kislány.

Inkább úgy tűnt, hogy unatkozik, mintsem hogy meg lenne döbbenve. Nevetgélt, szaladgált, nem különösebben foglalkozott a kiállítással.

Ennek ellenére én sem hiszem, hogy neki való bár nincs sok valóságérzete. Ha azt mondják műanyag, még az is hihető...

2018. febr. 22. 20:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Én elvittem 2008-ban a 3 éves gyerekemet erre a kiállításra. Érdekelte és lekötötte, de azt nem fogta fel, hogy ezek igazi emberek voltak, ezt nem is mondtuk neki.

Mivel eltelt azóta jó pár év, elmondhatom, hogy semmilyen hátrányos hatással nem volt rá. Kár ezt túllihegni. Akkor káros, ha a szülő azzá teszi, túlkomplikálja, belebeszéli, vagy ott szörnyülködik folyamatosan a kiállításon a gyerek feje felett, hogy ezek hullák, vagy mit tudom én...

Most megyünk megint, most már 13 éves lesz, egész más szemmel fogja nézni. Nem is emlékszik rá, hogy ő már volt egyszer a Bodies-on.

2018. márc. 26. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!