Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyek a kedvenc tájképeitek?...

Melyek a kedvenc tájképeitek? Mi fogott meg bennük? Köszi.

Figyelt kérdés
2018. febr. 1. 06:30
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Vermeer Delft látképe

Talán a legjobban azt szeretem benne, hogy ha ránézek, nem az jut eszembe róla, hogy "ez egy régi kép", hanem az, hogy "ez egy város".

Nagyon valóságos, friss, akárhány éve készült is.

2018. febr. 1. 15:38
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Többiek?

2018. febr. 1. 17:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Az ásító inas

Az ábrázolásmódja fogott meg, a nyelvcsap pontos kidolgozása

2018. febr. 2. 08:46
 4/6 fredike ***** válasza:
A maga nemében mindegyik egyedülállóan szép. Nem lehet különbséget tenni egy Szinyei, egy Gauguin, egy Csontváry és egy Dali között. Mindegyik másért szép. Egyszer hosszú időn keresztül ültem egy Picasso előtt, mert ha a fejem 35 centivel előbbre vagy hátrább hajtottam egy zűrzavart láttam, ha pont a fókuszban voltam egy csodaszép kép "ugrott" elő. A művészet maga a csoda.
2018. febr. 7. 09:26
 5/6 fredike ***** válasza:
3-5 centivel
2018. febr. 7. 09:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi, fredike.

Akár le is írhatnád, h melyik Szinyei Merse, melyik Csontváry stb kép miért tetszik, nem versenyeztetni akarom a képeket. Hanem jobba érteni a tájképfestészetet. Nos?

2018. febr. 8. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!