Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Segítene valaki, aki jól tud...

Segítene valaki, aki jól tud játszani hegedűn?

Figyelt kérdés

Lenne egy kisebb problémám, aminek egyszerűen nem látom az okát, és gondoltam, megkérdezlek titeket.

Nem vagyok egy művész, és nem várok csodát, viszont bárhogy próbálkozom az "E" húr valami förtelmes hangon szól a kezem alatt, a "G", "D" és az "A", teljesen rendben van, tisztán, szépen szól, bár néha az "A" sem tökéletes, de a negyedik hangzása tényleg borzalmas.

A Suzuki violin method c. könyv első és második részének abszolút kezdő szintű darabjairól van szó, nem Mozart szonátákról.

Jól tartom a hangszert is, a vonót is, be is van hangolva, gyanta is van rajta (nem sok, nem kevés ->próbáltam minden felállásban), most tervezek húrt cserélni is, és a mostani sem az "olcsó húsnak..." kategória.

Már a létező összes praktikát kipróbáltam, amit csak találtam könyvekben, videókban, és amit tanácsoltak.

Nagyon megköszönném a segítségeteket, mert kikészít, hogy ilyen nyikorgó hangot ad, és emiatt nem tudok rendesen játszani.

2018. jan. 13. 17:29
 1/3 anonim válasza:
Én hét éve hegedülök(7 éves korom óta) és a hegedűtanárom mondott már olyat, hogy hamis a húr. Szerintem ha bemész egy hangszerboltba és veszel egy újat és kicseréled, akkor jó lesz. Nem tudom mennyi de nem drága!! Sok sikert!
2018. jan. 21. 20:07
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :) Kicseréltem a húrokat, sőt a húrlábat is, valamivel jobb, bár még mindig nem az igazi.

Megkérdezhetem, milyen húrt használsz?

2018. jan. 25. 20:59
 3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy nem húzod ki magad, illetve nem váltasz húrsíkot jobb, ill. bal kézzel. Az E- húrnál különösen fontos, hogy egyenesen állj, a hegedűt a vonó alá tedd, különben csúnyán fog szólni. Van tanárod?
2018. jan. 30. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!