Miért veszett el az alkotó-kedv? Hová lett a motiváció?
Teljességgel úgy érzem, hogy a pár évvel ezelőtti önmagamhoz képest RETTENTŐEN alul teljesítek. Régebben rendszeresen írtam, az agyam is rá volt állva a folytonos ötlet-gyártásra.
Most nagyon elveszettnek érzem magam, olyan mintha folyton kicsúszna a kezemből az irányítás. Pedig tudom, hogy ÉN irányítok, mégsem értem, akkor miért nem vagyok képes fejlődni lelkileg, művészileg.
Lehet az is közrejátszik, hogy sok mindenre oda kell figyelnem, sok a dolgom (tánc, kórus, suliújság, rádió, diák tanács, cserkészet, plusz angol, színházi önkénteskedés...). De mégis mikor itthon vagyok, és van szabadidőm, azt sem minőségileg töltöm el, sokáig csak pörgök a neten. Valahogy ezt kéne kizárjam... Tapasztalatokat, tanácsot, útmutatást várok!
Alkotói válságnak hívják, de még fiatal vagy, túl lehet lendülni rajta. Nekem is időről-időre előjön, olyasmik hozzák ki, mint munkahelyi stressz, személyes problémák, túl sokféle gondolat.
Kell némi akaraterő, látom, a stressz lálad is ott van, de a netet kapcosld ki, vegyél elő paíprt és ceruzát, mert máshogy nem megy. Saját példával tudom leginkább elmagyarázni, elromlott a telefonom, egy hétig szervizben volt, nem tudtam netezni, helyette foglalkoztam a félbehagyott könyveimmel és az elmaradt rajzaimmal munka után.
Ami nekem sokat szokott segíteni, az a séta. Oké, én zenét is hallagtok, de nincs a telefon a kezem, ben egy-két óra séta után/közben általában tele vagyok ötlettel. Illetve ez attól is függ, miben találod meg a kreativitásod. Neten lógsz? Rajzolsz? Nézegess képeket, az sokszor nagyon inspiráló, legalábbis nekem.
Remélem, tudtam segíteni. Szép napot!
K
értem, köszi a választ.
tudom milyen az alkotói válság, de nem gondoltam, hogy 2,5 évig is tarthat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!