Mit jelenhet ez a enében?
Figyelt kérdés
H, Cl, Nb, Eu, Nd, Cs. Ezek kémiai jelek, de van zenei jelentésük is. Ha valaki tudja, segítsen, sürgős.2010. jún. 2. 19:18
1/4 A kérdező kommentje:
*zenében. Elnézést, gyorsan írtam, nem figyeltem.
2010. jún. 2. 19:19
2/4 anonim válasza:
A H h hang. Nagy H: az egy vonalas h alatt két oktávval. A többit nem tudom.
3/4 anonim válasza:
Wikipédia (Periódusos rendszer):
John Newlands angol kémikus 1865-ben észrevette, hogy ha az elemeket növekvő atomtömeg szerint sorrendbe állítja, minden nyolcadik hasonló fizikai és kémiai sajátosságokat mutat, amit a zenei oktávokhoz hasonlított. Bár néhány elem esetén jól működött, Newland oktávjai két ok miatt bizonyultak hibásnak:
A kalciumnál nagyobb atomtömegű elemekre nem volt igaz
Miután több elemet (például a héliumot, neont, argont) felfedeztek, az új elemek nem fértek bele a táblázatba
4/4 drama válasza:
A "Cl" klarinétot jelenthet (Clarinet).
A többi olyan rövidítés, ami nincsen közhasználatban. Ezalatt azt értem, hogy ilyenkor a szerző szokott írni a kotta elejére egy külön szótárat a rövidítéseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!