Írtam egy verset. Szerintetek milyen lett?
Előre bocsánat a helyesírási hibákért (hogy ha vannak persze)
Röviden rólam annyit hogy,15 éves vagyok,Ukrajnában élek, azon belül Kárpátalján,1 versem,ja és még annyi érdekelne hogy érdemes még több verset írnom?
A néma fájdalom
Szavak legbelül bezárva bennem,
Ketrecbe zárva érzem a lelkem.
Nem változik semmi ha nem teszek érte,
Valamiért valamit tenni is kéne.
Örök körforgás az életem lomha
Hajdanon egy nap hullok majd a porba.
Magamba bízhatok senki másba,
Csak magamnak lehetek a messíása.
Talán van remény,vagy éppen nincsen,
A néma fájdalom terhe alatt,
Az ilyen kérdésre idő sincsen,
Magamba maradok a föld alatt.
Kiégett legbelül a lelkiismeret,
Mellyel helyet cserélt a néma fájdalom.
A fájdalom elnyel és mindent eltipor,
Legbelül a lelkem mindent eltitkol
Kivülről a szépet,
Belülről megfakult,
A lelkem világa
Teljesen meg vakult.
Egynap elmúlik
A lelki fájdalom,
És végleg véget ér
A néma fájdalom.
Mint vers rossz, de kétség kívül érződik mögüle valami őserő és hitelesség. Nem reménytelen a dolog, de képezned kellene magad írótáborban vagy ilyesmi. És persze olvasnod kellene sok-sok kortárs verset!!! (pl. itt: [link]
Fontos megértened, hogy a versnek nem a rím a lényege. Ha egy szót csak azért raksz bele, mert rímel, akkor az gáz. Sokkal fontosabb a sűrítés és a szimbolika. Ne mesélj a verssel, hanem próbáld meg erős képekbe foglalni az érzéseidet. Ne szajkózd annyit a fájdalom meg a lélek szót, mert minél többször használod, annál jobban elkoptatod, és már nem lesz a szónak ereje a végére. Próbálkozz meg a szabadverssel is, hátha az jobban fekszik. Gondolj arra, milyen szimbólumok fejezik ki legjobban azt, ahogy most érzel, és írd le azt.
Az utolsónak igaz van,sajnos ez annyira nem lett jó mind gondoltam,és hát a szabad vers,na az az egyik kedvencem csak soha nem merek neki vágni egy olyan versírásnak.:/ Nem tudom
ismered-e Said Akkezdetphiaiból,na ő az egyik kedvenc előadóm a szabad versek terén. :D
Igaz a végét elírtam.
Egy nap elmúlik
A lelki *Bántalom,
És végleg véget ér
A néma fájdalom.
Eredetileg így írtam le a végét.
Nekem tetszik:D
Szívesebben olvasnám ezt az irodalom könyvben, mint amiket már kívülről fújok.
Az igaz, hogy még van mit javítani, de hogy valami van benned, az is biztos.
Hát köszönöm a Hideget\meleget mert minden komment jó eset,így mindenkinek ki jár a zöld pacsi vagy kéz most hirtelen nem is tudom . :D
https://www.youtube.com/watch?v=6IQPd2QuysM ezt itt hagyom,mindenkinek ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!