Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek a versemről?

Mi a véleményetek a versemről?

Figyelt kérdés

Oké hogy nyálas szerelmesvers. Azonkívül :D

Mikor messze fényekben látom

Nincs otthonom kerek e világon

Akkor is karod mögött bújnék el

Ha fényeid eltűnnének a jövővel

Mikor üres belsőmben kerestem

Kapaszkodókat miután elestem

A te kezed szorítottam és rettegtem

Hogy elesek, s eltűnsz ha elengedem

Mikor csonka, tökéletlen önmagam

Rejteni próbáltam előled számtalan

álarccal, te voltál ki felfedte őket,

Hogy szerethesse a tökéletlenséget

S mikor a világom darabjai lassan

Széthullnak, és a villám is felharsan

Halk szívverésed hallom majd jobban

Mellkasodon fekve mikor minden felrobban

2017. nov. 17. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%
Nemtom', nincs kedvem elolvasni.
2017. nov. 17. 23:25
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Én sajnos elolvastam. Nem vers ez, te gyerek.
2017. nov. 17. 23:30
 3/13 anonim ***** válasza:
36%

Igen, nyálas szerelemvers, azon kívül meg konkrétan semmi értelme. Összvissz annyi a "mondanivalója", hogy valakit nagyon szeretsz. Persze Ő majd biztos nagyon fog örülni ennek a versnek.

De mik azok a "messze fények"? És mit látsz bennük? Hogy nincs otthonod? Elkezdesz egy mondatot, a második sorban már teljesen mást írsz... Milyen fényei tűnnek el a jövővel? Hova tűnik a jövő? A jövő nem tűnik el.

Aztán... miután elestél, rettegtél hogy elesel? Oké...

A villám nem harsan. Tudod mit jelent, hogy felharsan? Nézz utána.

De ha valami éppen harsan is, akkor te pont nem fogod jobban hallani valaki szívverését. Még képletesen sem.

Aztán azt írod, rejteni próbáltad álarcokkal, de ő felfedte őket... az álarcokat fedte fel?

És a vége... minden felrobban? Mi minden? Miért robban fel? Mi az egésznek az értelme? Miért hullik szét a világod, ha valaki ennyire szeret?

Persze tudom, egy szerelmes versben nem szabad logikát meg összefüggéseket keresni, de azért na. Ennyi erővel tessék, én is írtam egyet:

Hangya, pók, hernyó, katica

Szeretlek téged, míg ringat a hinta

Ne felejts sosem, én sem foglak téged

A tehén bőg, a bárány meg béget

Úttalan utakon járva a sorsom,

nem tudok másra, csak rád gondolok folyton

Annyira szeretlek, te édes drága lélek

Építsünk szivárványból magunknak fészket

Mindenki meghalt, vége a világnak

De a porrá lett hullák is csak téged imádnak

Ne reszeld a körmöd, nem figyelnek úgysem

Szeretkezzünk inkább, mert érted ég a szívem

2017. nov. 17. 23:31
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Tetszik. "A villám felharsan" pedig jó példa az oximoronra,amit József Attila is alkalmazott:"A semmi ágán ül szívem".

Jó vers,bár lenne még rahta csiszolnivaló, s a sorok végére tegyél írásjeleket-hangulatosabb lesz a műved.

2017. nov. 18. 06:56
 5/13 anonim válasza:
40%
Nem jó, és óvodás rímekkel tarkított
2017. nov. 18. 07:08
 6/13 anonim ***** válasza:
26%
Jojez
2017. nov. 18. 07:35
 7/13 anonim válasza:
52%
Nekem tetszik. Persze ezt így mi nem tudjuk megmondani. Annak lesz a legszebb ez a vers, akinek írtad. Szeretettel. De, ennek ellenére szerintem szép vers, nem baj az ellentmondás sem benne. Az egyetlen dolog ami nem tetszett benne, az a legeslegutolsó szó...az valahogy nem illik sehogysem oda. De egyébként összességében számomra jó hatású vers, gratulálok!
2017. nov. 18. 09:34
 8/13 anonim ***** válasza:
55%
Én nem mondanám szélsőségesen rossznak ,nyálasnak.Főleg a második felét nem.Az nem derül ki belőle egyértelműen-számomra nem-, hogy szerelmesvers, de ez az értékét nem befolyásolja.Lehet egészen jó, kezdetnek nem rossz-ha kezdet.
2017. nov. 18. 10:31
 9/13 anonim ***** válasza:
47%

Azért az elég nagy szégyene a magyar valóságnak, hogy van olyan, akinek ez tetszik. Semmi, de semmi köze nincs a költészethez. Kifejezetten rossz.

Kiadóban dolgozom, s sajnos kénytelenek vagyunk olyan szerzőkkel is együttműködni, akiknek semmi tehetségük nincs. Tőlük is ritkán olvasok ennyire silány munkát.

2017. nov. 18. 10:53
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem gondoltam, hogy ilyen szar lett, de attól én még írok :D talán a szerelmes vers nem az én műfajom
2017. nov. 18. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!