Mi a véleményetek a versemről?
Oké hogy nyálas szerelmesvers. Azonkívül :D
Mikor messze fényekben látom
Nincs otthonom kerek e világon
Akkor is karod mögött bújnék el
Ha fényeid eltűnnének a jövővel
Mikor üres belsőmben kerestem
Kapaszkodókat miután elestem
A te kezed szorítottam és rettegtem
Hogy elesek, s eltűnsz ha elengedem
Mikor csonka, tökéletlen önmagam
Rejteni próbáltam előled számtalan
álarccal, te voltál ki felfedte őket,
Hogy szerethesse a tökéletlenséget
S mikor a világom darabjai lassan
Széthullnak, és a villám is felharsan
Halk szívverésed hallom majd jobban
Mellkasodon fekve mikor minden felrobban
Igen, nyálas szerelemvers, azon kívül meg konkrétan semmi értelme. Összvissz annyi a "mondanivalója", hogy valakit nagyon szeretsz. Persze Ő majd biztos nagyon fog örülni ennek a versnek.
De mik azok a "messze fények"? És mit látsz bennük? Hogy nincs otthonod? Elkezdesz egy mondatot, a második sorban már teljesen mást írsz... Milyen fényei tűnnek el a jövővel? Hova tűnik a jövő? A jövő nem tűnik el.
Aztán... miután elestél, rettegtél hogy elesel? Oké...
A villám nem harsan. Tudod mit jelent, hogy felharsan? Nézz utána.
De ha valami éppen harsan is, akkor te pont nem fogod jobban hallani valaki szívverését. Még képletesen sem.
Aztán azt írod, rejteni próbáltad álarcokkal, de ő felfedte őket... az álarcokat fedte fel?
És a vége... minden felrobban? Mi minden? Miért robban fel? Mi az egésznek az értelme? Miért hullik szét a világod, ha valaki ennyire szeret?
Persze tudom, egy szerelmes versben nem szabad logikát meg összefüggéseket keresni, de azért na. Ennyi erővel tessék, én is írtam egyet:
Hangya, pók, hernyó, katica
Szeretlek téged, míg ringat a hinta
Ne felejts sosem, én sem foglak téged
A tehén bőg, a bárány meg béget
Úttalan utakon járva a sorsom,
nem tudok másra, csak rád gondolok folyton
Annyira szeretlek, te édes drága lélek
Építsünk szivárványból magunknak fészket
Mindenki meghalt, vége a világnak
De a porrá lett hullák is csak téged imádnak
Ne reszeld a körmöd, nem figyelnek úgysem
Szeretkezzünk inkább, mert érted ég a szívem
Tetszik. "A villám felharsan" pedig jó példa az oximoronra,amit József Attila is alkalmazott:"A semmi ágán ül szívem".
Jó vers,bár lenne még rahta csiszolnivaló, s a sorok végére tegyél írásjeleket-hangulatosabb lesz a műved.
Azért az elég nagy szégyene a magyar valóságnak, hogy van olyan, akinek ez tetszik. Semmi, de semmi köze nincs a költészethez. Kifejezetten rossz.
Kiadóban dolgozom, s sajnos kénytelenek vagyunk olyan szerzőkkel is együttműködni, akiknek semmi tehetségük nincs. Tőlük is ritkán olvasok ennyire silány munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!