Kinek mi a véleménye Varró Dániel munkásságáról?
Én nem nagyon mélyültem még el benne, és szerintem nem is fogok. - Irodalomban a klasszikusokat kedvelem, nagyon kevés kortársat leszámítva.-
De amiket olvastam tőle, illetve hallottam nekem az nem tetszik. Van egy irodalmár ismerősöm is (ő befutott költő), neki sincs nagy véleménye róla. Ő annyi ismer el, hogy a szavakkal tud játszani. Amit aláírok.
Én semmi extrát nem látok benne, olyan hétköznapi, mégis az írásaiból viszont olyan kellemes nyugalmasság árad. Valószínüleg ő maga is ilyen személyiség.
De összességében nem fogott meg az írás.
sokan nem tudnak mit kezdeni a stílusával, mert nagyon elüt attól, amit az iskolában tanultunk "irodalom" címszó alatt. Nekem nincs bajom vele, kicsit polgárpukkasztó, de megvan a helye, és jó, hogy mer nyíltan írni akármiről.
Hozzátenném, hogy az irodalom nem csak klasszikusokból áll, hanem a kortársokból is. (És Jókai is ponyvaíró volt a maga korában. :P)
Pár versébe belekukkantottam, de mondjuk 4-5 belenézett művéből max. 2-őt tudok gyerekeknek ajánlani, többit inkább pihent agyú felnőtteknek.
Ami miatt kirobbant a tankönyv botrány, sulisoknak nagyon bárgyú, akiknek meg szólna, annak káros. Most hirtelen nem tudom a címét. De a körülötte lévő botrányt is túlzásnak tartom, mert nem ovis foglalkozás keretein belül lett felhasználva. Akkor jogos lenne.
Egy nagy nulla! Idétlen, bugyuta gügyögés az egész. Engem kifejezetten idegesít.
Hogy lehet Nagy Lászlóval, Weöres Sándorral egy sorban említeni??
"akiknek meg szólna, annak káros. "
1. Miért káros? 2. Nem kisbabákNAK, hanem kisbabákRÓL szól. ordító különbség.
Egy olcsó ponyvaszöveget író hiteltelen "költő".
Amit ő csinál, az nem művészet, azokat a szövegeket bárki meg tudja írni.
Varró nem a legélesebb kés a fiókban, sosem tudna olyan költeményt írni, mint Pl. Vörösmarty.
Az, hogy ő Kossuth-díjat kapott, azt bizonyítja, hogy a magyar irodalom halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!