Meg lehet tanulni melodikán játszani tanár nélkül?
A melodika remek hangszer! Épp az benne a jó, hogy könnyen meg lehet tanulni rajta játszani, ellentétben a komoly hangszerekkel, amelyeken évekig kell küszködni, míg az ember (és a szomszédok) élvezni kezdik. Nem mindenkinek kell profi zenésznek lenni, de a zenélés mindenkinek jót tesz.
Nekem nagyon sok örömet szerzett a melodika, régen triolának hívtuk egyébként, és kisebb volt. A szüleimnek nem volt pénze, hogy zongoratanárhoz járassanak, pedig azt szerettem volna. Helyette kaptam ezt, és simán le tudtam rajta játszani minden dalt, amit a suliban tanultunk, meg amit hallottam.
@12: Erről van szó :) (A triola tényleg egy egyszerűbb változat azért :) )
Akár egy metalofon is lehet zseniálisan jó hangszer. Vagy bármi más. A zene azért van, hogy élvezzük, és ehhez maximálisan alkalmasak ezek a klassz kis hangszerek :)
Ha olyan kvalitású zenészek, mint Presser, Bródy, Somló, koncerteztek melodikával, akkor csak nem kellene fikázni.
Érdekes, ha egy fémrudat háromszög alakra görbítenek, aztán elkezdik egy másik fémdarabbal kocogtatni, és "elegánsan" triangulumnak nevezik, akkor az már komoly hangszer?
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!