Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Meg lehet tanulni melodikán...

Meg lehet tanulni melodikán játszani tanár nélkül?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan fogjak hozzá? Esetleg segít az, ha már mellette játszok valamilyen hangszeren? (Mondjuk ez a hegedű, szóval nem sok esélyt látok rá)

2017. okt. 14. 17:33
1 2
 1/14 Mojjo ***** válasza:
100%

Alighanem meg lehet. Első lépésként egy google-t ajánlok. Valahogy így:

[link]

2017. okt. 14. 18:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek, nem tudom, mi az a melodika. De én tanár nélkül tanultam meg dobolni, szóval szerintem meg.
2017. okt. 14. 18:37
 3/14 anonim ***** válasza:
Miért pont azon? Egyébként szerintem meg.
2017. okt. 16. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én magamtól tanultam meg játszani rajta, de csak hallás után és csak c-dóban. Amit hallok, azt el tudom szolmizálni magamban, ha pedig az megy, akkor már le is tudom pötyögni. Gitározni is megtanultam a Muszty-Dobai könyvből. Hegedülni is próbáltam megtanulni könyvből, de az nem jött össze. :)
2017. okt. 29. 22:33
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. :)

Mostmár mindenképp nekifogok, csak még nincs meg a hangszer 😅

2017. okt. 30. 08:16
 6/14 Mojjo ***** válasza:

@6: De, a melodika egy hangszer:

[link]

Miért, te mit hittél, mi az? :D

2017. okt. 30. 19:22
 7/14 anonim ***** válasza:
39%
Gyermekjáték, hangszerutánzat, zajkeltő szerkezet. De hangszernek hívni túlzás.
2017. okt. 30. 20:14
 8/14 Mojjo ***** válasza:
100%

@8: Nem, nem túlzás. A melodikával zenei hangokat lehet megszólaltatni, nem zajt. És ha van egy szerkezetünk, ami alkalmas zenei hangok megszólaltatására, akkor abból zenét csalogathatunk elő. Vagy inkább csupa nagybetűvel, ZENÉT. És ezért hívjuk hangszernek - merthogy az is.

Tudod, az a helyzet, hogy aki szereti és főleg tiszteli a zenét, akiben van egy kis alázat a zene iránt, az a lehetőséget és a zene szépségét látja minden egyes hangszerben, és elismeri, sőt, becsüli azokat. Mindegyike. És felismeri a tényt, hogy akár a legegyszerűbb ilyen szerkezetből is fantasztikus dolgok hozhatóak elő. Lehet magas lóról fikázódni, de ebből csak annyi látszik, hogy igazából, szívből, lélekből neked nincs túl sok közöd a zenéhez. Kár érte.

És akkor küldeném az alábbi zenét sok szeretettel neked - és mindenkinek, aki szereti ;)

[link]

2017. okt. 30. 20:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már. Ennyi erővel egy fűszál is hangszer, ha úgy használja az ember. Pont a zene iránti alázat miatt nem kellene idekeverni az ilyen cuccokat. Hangszerre HASONLÍT. Maradjunk ennyiben. Miért, az alfelem hangszer, ha elszellentem neked az Örömódát? Hasonló hangja annak is van.
2017. okt. 30. 20:49
 10/14 Mojjo ***** válasza:

@10: ha pontos zenei hangokat tud kiadni, akkor ja, egy fűszál is megteszi. A zene az zene. A videóhoz mit szólsz, amit küldtem? Biztosan tud olyasmit a segged? :D

Amúgy érdekes, hogy szakértesz itt a hangszerekről, de most futottam bele épp egy topicba, ahol kiderül, hogy még az alap vonósok típusaival sem vagy tisztában:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

Azért ez némileg... hmmm... fura, nem?

Amúgy csak kíváncsiságból: milyen hangszeren játszol?

2017. okt. 30. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!