Festők! Mitől művészi egy kép?
Ezt nem lehet megmondani. S szerinted egy igen modern festő és egy klasszikusabb stílusban dolgozó ugyanúgy gondolja?
Sok szubjektivitás van a művészetben.
Kedves Kérdező!
Azt írod: " Én mégis azt a magyarázatot kérem tőletek, ami pontosan és konkrétan leírja és bekategorizálja hogy mely képek rendelkeznek magas művészi értékkel, és melyek nem." Ez nem ugyanaz a kérdés, mint amit fent írtál! Tudod, egy-egy konkrét képről meg lehet mondani -nagy valószínűséggel- h művészi-e, de h mi van benne, ami azzá teszi, hovatovább hogy kell megfesteni egy képet, h művészi legyen, azt nem olyan egyszerű.
Pláne, h az átlagember/populáris/"képzetlen"/természetes ízlésen alapuló művészetértelmezés és a művészettörténészek művészetértelmezése igencsak távolodni látszik egymástól.
Tudom, h nem segítettem, bocs.
négyes vagyok
Elég rég festek ahhoz, h fogalmam se legyen alapvető művészeti dolgokról, hahaha!
Ennek két értelmezési útja van.
1.Valódi kifejezési erő.
2.Eladhatóság
Sokszor egy ráfolyatott festékes pacát felértékelik, és belemagyaráznak erőteljes képeket, lényegtelen absztrakciókat.
Más esetben egy szép táj kép apró pénzért kel el noname művésztől.Relatív.
Számomra a színvilág, a hangulat jelenti a művészi megvalósítás csínját és bínját.
Renoir szerint 2 dolog jelzi egy kép művészi értékét:
-nem lehet elmesélni
-nem lehet utánozni
(Réz Pál fordította Henri Perruchot könyvét, abban van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!