Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Festők! Mitől művészi egy kép?

Festők! Mitől művészi egy kép?

Figyelt kérdés
Kizárólag azokat kérdezem akik értik, és érzik a művészi értékeket.
2017. szept. 29. 13:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet megmondani. S szerinted egy igen modern festő és egy klasszikusabb stílusban dolgozó ugyanúgy gondolja?

Sok szubjektivitás van a művészetben.

2017. szept. 29. 13:50
 2/14 anonim válasza:
Ha képes elgondolkodtatni az embereket. Megosztó és őszinte.
2017. szept. 29. 13:51
 3/14 A kérdező kommentje:
sokan azt mondják hogy a művészi érték az egy olyan dolog amit nem lehet logikusan megmagyarázni vagy részletesen kimerítően kifejtve leírni. Én mégis azt a magyarázatot kérem tőletek, ami pontosan és konkrétan leírja és bekategorizálja hogy mely képek rendelkeznek magas művészi értékkel, és melyek nem. Gondlom ez egy olyan kifejtésre szorul amit nem lehet pár mondatban leírni. De pont azt kérem tőletek hogy határozzátok meg annyira amennyire csak tudjátok.
2017. szept. 29. 13:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt írod: " Én mégis azt a magyarázatot kérem tőletek, ami pontosan és konkrétan leírja és bekategorizálja hogy mely képek rendelkeznek magas művészi értékkel, és melyek nem." Ez nem ugyanaz a kérdés, mint amit fent írtál! Tudod, egy-egy konkrét képről meg lehet mondani -nagy valószínűséggel- h művészi-e, de h mi van benne, ami azzá teszi, hovatovább hogy kell megfesteni egy képet, h művészi legyen, azt nem olyan egyszerű.

Pláne, h az átlagember/populáris/"képzetlen"/természetes ízlésen alapuló művészetértelmezés és a művészettörténészek művészetértelmezése igencsak távolodni látszik egymástól.

Tudom, h nem segítettem, bocs.

2017. szept. 29. 14:53
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
A nézőtől aki belemagyarázza a dolgokat.
2017. szept. 29. 15:35
 6/14 A kérdező kommentje:
#4 "Tudom, h nem segítettem, bocs." még így is messze jobbat írtál mint a 5#-es
2017. szept. 29. 19:57
 7/14 anonim ***** válasza:

négyes vagyok

Elég rég festek ahhoz, h fogalmam se legyen alapvető művészeti dolgokról, hahaha!

2017. szept. 29. 20:01
 8/14 Zenon ***** válasza:

Ennek két értelmezési útja van.

1.Valódi kifejezési erő.

2.Eladhatóság

Sokszor egy ráfolyatott festékes pacát felértékelik, és belemagyaráznak erőteljes képeket, lényegtelen absztrakciókat.

Más esetben egy szép táj kép apró pénzért kel el noname művésztől.Relatív.

Számomra a színvilág, a hangulat jelenti a művészi megvalósítás csínját és bínját.

2017. szept. 30. 07:40
 9/14 A kérdező kommentje:
#Zenon. Jót mondasz és egyet is értek veled. De eddig még mindig a "színvilág" és "hangulat" az két szó ami eddig ténylegesen válasz a feltett kérdésre. Továbbá mivel még csak nem is konkrétum és még mindig csak két szó, ezért bőven van még mit kifejteni.
2017. okt. 1. 00:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Renoir szerint 2 dolog jelzi egy kép művészi értékét:

-nem lehet elmesélni

-nem lehet utánozni

(Réz Pál fordította Henri Perruchot könyvét, abban van)

2017. okt. 4. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!