Festmények tárolása?
Akril és olajfestményeket hogyan célszerű tárolni?
Én főleg akril képeket készítek, eddig egymásnak támasztva voltak, de nem vagyok benne biztos, hogy az a festéket nem rongálja..
Az olajfestményeknél olvastam, hogy fontos, ne érjenek egymáshoz. Az akrilra nem találtam semmit.
Kedves Kérdező!
Az akril az olajhoz képest igen gyorsan szárad. Az, h az olajfestett felületed nem ér semmilyen más felülethez teljes száradásáig, az támogatandó.
Fontos volna az is, h súly ne nehezedjen sem akril, sem olajfestett felületre sem, száradás után sem. Ha HDF-re v rétegelt lemezre festesz, akkor a görbüléssel is vigyázni kell. A kiszáradó alapozás is össze tudja húzni a képeket. Időnként át kell forgatni a képeket.
Hát konkrétan ha hatvan HDF-et egymásnak támasztasz, az ár komoly súly. Próbáltam.
Miket festesz?
Csak vászonra festek.
Tájképeket festek főleg.
egyes és hármas vagyok
Az lenne a legjobb a képeidnek, ha falra akasztva, ellenőrzött fénymennyiséget kapva száradhatnának legalább az első fél évben. Ha ez nemmegoldható, hármasával négyesével a falnak támasztva, gyakran ellenőrizve kezdjék életüket a hallhatatlanság és a Guggenheim Museum of Modern Art termei felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!