Milyen illata lehet az alkonyatnak?
Az esőnek érezhető, vizes föld illata van. Azt tényleg lehet érezni.
Bocsi, néztem képeket az alkonyatról, de egyszerűen én se tudom mihez kötni. Nekem illat helyett az a tipikus hangulata jut eszembe.
És ezt is ajánlom a figyelmedbe. :)
a pirkadatnak friss illata van
alkonyatnak pedig az ellentete vagyis aporodott
mivel hajnalra hul le a levego legjobban es ha van legmozgas akkor legjobban ki is tisztul
estre viszont fulledt meleg van, igy tompa keveredett szagokat erezhetsz
igazabol illata maganak az alkonyatnak nem is lehetne csak szaga
mert valoban akkor lehet ha a hely amugy illatos, ha viragok vannak ott vagy zold mezo, fak, patak stb...
de ezek nem az alkonyat illatiai hanem sajatmaguke
esorol kuldtek linket, eso illata is friss, ude, meg finomabb is mint a szeles pirkadat
A hajnallal ellentétben, amiről nekem a frissesség, tisztaság, virágszerű illat jut eszembe, az alkonyat számomra nehéz, tömény, erőteljesebb. Persze, ha a biológia érdekel, attól függ, hol jársz éppen, milyen talaj, növényzet, esetleg betondzsungel vesz körül.
Lehet az alkonyatnak egy szombat estén, Budapesten például dohány, fröccs és olcsó parfüm illata is. Lehet ropogó tűz, régi könyv és vörösbor. Lehet föld, és tömény gyógynövényillat, amit lenyom a nehéz levegő. :)
Ha picit elrugaszkodom ettől a realitástól, számomra a hajnal olyasmi, mint a levendula, aminek az illata és képe is lerja számomra a napszakot, az alkonyat pedig egy fűszeres illat lenne. A hajnalnak lehetőség, kezdet-illata van, az alkonyatnak visszatekintés, értékelés, lezárás.
Az esőt biztos le tudod írni, annak az illatát erősíti, amit éppen eláztat. A földet, az emberek haját és ruháját, a növényeket, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!