Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért tartják Picasso-t...

Miért tartják Picasso-t annyira nagy festőnek?

Figyelt kérdés

Itt nem a tehetségével van a gond, mivel biztosan jól tudott festeni, hanem azzal hogy ilyen összevisszaságokat festett és sokan ebben gyönyörködnek... Hát ebben mi a szép? Ilyet én is csinálok... [link]

Mielőtt elkezdene valaki fikázni, sokat rajzoltam én is, kérésre rakok fel képet ha kell. csak nem értem hogy az ilyenekben mi a szép...

2010. máj. 20. 03:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%
Meg azt se kell elfelejteni, hogy a művésznek kell piac is, hogy megéljen, a képet el kell adni. Nézzétek meg a fantomfestő c. filmet.
2010. máj. 29. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha eleget foglalkoznál Picassoval, rájönnél, hogy egyrészt nem összevisszaság, hanem igenis megkomponált kép, másodszor nem szürrealista, hanem kubista, és ennek az irányzatnak megfelelően alkotott. Nem tetszenek a képei, mert nem az én világom, de nem mondom, hogy rosszak, mert Picasso egy brilliáns alkotó volt. Tessék elolvasni az életét és kortársait is, akkor majd megértitek. És ti nem tudnátok ilyet csinálni. Próbáljátok meg, majd jól pofára estek!
2010. jún. 10. 19:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek, de gondolj bele, hogy mi már nem élünk abban a korban. Tehát nagyon boldog vagyok, hogy pl Rembrandt a valóságot festette és így gyönyörködhetek valamiben amit nem láthatok mivel 2024ben élek :(

okt. 14. 13:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Én nem értem miért kell egy versnek "technikainak" lennie.

Pl Írni akarok egy szonettet és 14 soros szonettet de 15 sor lesz akkor már nem szonett?

Írd meg ami kijön belőled, szerintem elég szr versek születnek ha az van a fejedben, hogy "na most ennek MUSZÁJ 4 sorosnak lennie és keresztrímesnek"

Hülyeség. Egy jó vers az jó vers, akármennyire rossz technikailag.

Bár mondom, én inkább József Attilát preferálom mint Petőfit

okt. 14. 13:06
 15/16 anonim ***** válasza:

egyébként igaz, hogy nincs a realizmusban nagy kreativitás, de belegondolták mennyire ügyesnek kell lenni, hogy letudd rajzolni/festeni?

Gondolok Rembrandt-ra, szerintem az egyik legjobb festő és bár a legtöbb műve akkor szerinted "nem kreatív" mert másolta a világból, de ettől még nagyon ügyes. És attól hogy valaki néz egy tájat nem biztos hogy úgy le tudja festeni mint Rembrandt

okt. 14. 13:09
 16/16 anonim válasza:

egy festmény nem attól lesz jó, mert kreatív, hanem attól, hogy nézed, és kikapcsol közben az egód, és csak merengsz azon, amit látsz, és ehhez nem kell dali, ehhez elég bőven egy portré

ettől függetlenül dali zseniális volt, nem kérdés.

a festmény lelke az energia, amivel az adott festő megfesti a képet, és hiába kreatív valaki, ha éppen a művészi energia, amit belerak szar, akkor a kép is szar lesz. pl. pikasszónak van vagy tizenezer mázolmánya, kb. hulladék az életműve, pedig ő aztán hűde kreatív volt.

okt. 16. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!