Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek is nagyon rosszul...

Szerintetek is nagyon rosszul rajzolok? :' ( 16/f

Figyelt kérdés

Itthon már megkaptam hogy nagyon nincs kézügyességem :( ,de én szeretek rajzolni..

Szerintetek gyakorlással rajzolhatok szépen?

[link]

2017. jún. 15. 14:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
Mindenki meg tud tanulni jól rajzolni, csak időt és energiát kell rá szánni. Akinek kevesebb a tehetsége, annak többet, akinek könnyebben rááll erre az agya, annak kevesebbet. Szóval igen, gyakorlással rajzolhatsz szebben. Ha szeretnél rajzolni, akkor meg rajzolj és ne hallgass azokra, akik nem konstruktívan kritizálnak. Amúgy ahhoz képest, hogy magadtól csináltad egyáltalán nem rossz, az arányai egészen rendben vannak. Gyakorolj sokat és jobb lesz. Árnyékolni meg ezerféleképp lehet, nincs rá egy szabály. Ha a realisztikusságra törekszel, akkor kerüld az éles kontúrokat és inkább a világos és sötét felületek váltakozásával jelöld a formát. Használj több tónust, ne csak hármat. Jelenleg a sötét vonal, maszatolt szürke és a fehér a három tónus, ezek közé rakj átmeneteket is. Az a sötét fekete például a bőrön is kerülhetne sok helyre, a fehér meg tényleg csak a legvilágosabb pontokon legyen. Így lesz térhatású. Amúgy ha komolyan érdekel a rajzolás, akkor sokat segíthet ha elmész rajziskolába, egyedül is meg lehet tanulni nagyon sok mindent, de segítséggel lényegesen könnyebb. Sok sikert!:)
2017. jún. 15. 23:09
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Köszönöm! De nem vagyok profi csak egy lelkes amatőr.:D

Tényleg csak kitartás kérdése az egész. Gyakorolj sokat és ha tényleg igazán akarod, akkor bármilyen szintre elérhetsz!

Az ilyen negatív embereket pedig kerüld. Ne hagyd hogy lehúzzanak.

2017. jún. 15. 23:33
 13/18 A kérdező kommentje:

#11 köszi a választ , megfogadom , igazad van, több tónus kell :)

#12 pedig szerintem nagyon jó lett az a raj;)

2017. jún. 15. 23:37
 14/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom érdekel e még valkit ,de azóta ezt csináltam?

Fejlődtem valamennyit?

2017. jún. 20. 22:04
 15/18 A kérdező kommentje:

[link]

Lemaradt xD

2017. jún. 20. 22:05
 16/18 anonim válasza:
Ha szeretsz rajzolni, akkor nem lesz gond a sok gyakorlás. Tudom ajánlani még a "jobb agyféltekés rajzolás" módszereit. Van egy csomó videó a neten ha így beírod. Sokat segít az arányok eltalálásában. Gyerekkorom óta rajzszakkörre jártam, gimi után művészeti suliban végeztem.
2017. jún. 26. 09:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Tény van mit fejleszteni. De úgy nézve, hogy nem művészetis, hanem egy "hétköznapi" fiatal vagy ahhoz képest nem rossz. Emberek nagy része pálcika embeig jut el ><

Tanuld meg a vonalak kezelését, szerkezeti (arányos)vázlatolgatást, tónust, kis geometriát. Ne egyből portrénak ugorj fejest, ha egy baba megszületik az se autóba ül és vezet.

Az arányérzékedet fejlesztheted pl kocka/téglalap stb kisebb egyszerű tárgyak felvázolgatásával. Így tanulgatod a fen felsorolt dolgokat.

-Sok rajzolni tanuló ember itt esik pofára, mert unalmasnak tartja, nem megy, nincs elég kitartás.

S csak ez után fokozatosan kis anatómiát tanulva jöhet az ember/állat rajzok.

Ne akard egyből tónusozni, mindenek előtt a szerkezeti rajz legyen meg szépen arányosan, amíg az nem okés ne is akard tónusozni/színezni.

Nézegess neten szerkezeti rajzokat, keresd az arányokat, mérési lehetőségeket. Egy szerkezeti rajzban több száz halvány vonal van melyek összefüggenek egymással s az emberek észre se veszik vagy csak firkának mondják.

A rajzodat pedig ne mutasd olyan embereknek, akiknek gőzük sincs a rajzolásról és nem tudnak a leszóláson kívül mást mondani pl mit javíts rajta. Utálom az olyan embereket, akik a "kezdő" rajzolókat leszólják, de ő maguk még egy pálcika embert is alig tudnak rajzolni. Ilyen emberektől nem szabad véleményt kérni, mert csak magadat hangolod le.

Majd ha jobban megy oda rakod a sokkal jobbat s visszavágsz: Neked egy pálcika is nehezen menne.

24-N

2017. júl. 16. 14:19
 18/18 anonim ***** válasza:

11#-es, ezt nem mondanám, higy mindenki megtudja tanulni.

Nem mindenki agya képes úgy feldolgozni az adatokat s kivitelezni a keze irányításával azt. Nem egy embert láttam s figyelek mai napig, akik 10-15 év alatt se nagyon javultak.

Minden embernek más más dolog az erőssége.

Pl amikor diákként hennáztam falunapokon az ország több pontján volt egy kislány, akire egyből felfigyeltem. Alig 9 éves volt akkoriban. Olyan arány érzékkel kezdte el másolgatni a nonfiguratívokat a lapomról, hogy én megálltam a munkámmal s ismerkedni kezdtem vele. Végül kapott henna tölcsért s megengedtem neki az egyszerűbb mintákat. Életem első olyan fiatalja, akire felfigyeltem s mai napig figyelemmel kísérem.

2017. júl. 16. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!