Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni számítógépen rajzolni?

Figyelt kérdés

Mindenhol látom hogy mások milyen szépen tudnak rajzolni gépen, ezért szeretném én is megtanulni, viszont nem tudom mi lenne a jó program hozzá (ingyenes, mivel nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni érte ha mégse megy) illetve ha tudtok olyan videót youtubeon ami elmagyarázza az alapokat, az nagyon jó lenne (lehetőleg magyar max angol videó).

Köszönöm előre is.

2017. máj. 29. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:

incscape, vektorgrafikus ingyenes program.

Magyar nyelvű könyv hozzá:

[link]

2017. máj. 29. 12:19
 2/5 anonim ***** válasza:

A számítógépes rajzolásnak többféle módszere van. Az első válaszoló írta a vektorgrafikát: az Inkscape-t megerősítem, én is használom, ott vonalakat, görbéket tudsz húzni, színekkel, színátmenetekkel tudod kitölteni. Emellett vannak még rasztergrafikus programok is, az ingyenesek között a GIMP a legnépszerűbb, van egy Krita nevű festőprogram (kifejezetten digitális festészethez).

És bár kevésbé vág témába, 3D programok is vannak, mint a Blender, aminek van mintázó modulja (lényegében szobrászkodsz a programmal), vagy a Sculptris (kifejezetten mintázáshoz tervezték).

A rasztergrafikus rajzoláshoz amúgy érdemes beszerezni digitalizáló táblát, amivel könnyebb dolgozni, mint egérrel, a toll nyomásérzékeny, amire a program automatikusan változtatja az ecsetvastagságot. Tábla nélkül, illetve vektorgrafikus rajzoláshoz meg érdemes előbb kézzel rajzolni és beszkennelni/fotózni, majd a meglévő rajz segítségével dolgozni.

GIMP magyar kézikönyv:

[link]

Blender magyar kézikönyv:

[link]

Szerintem a programok neveit beírva YouTube keresőbe fogsz találni videókat (főleg GIMP, Inkscape és Blender témában, ezek a nyílt forráskódú grafikus programok legismertebbjei).

2017. máj. 29. 12:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Pixelgrafika esetén mindenképp érdemes beszerezni egy rajztáblát mielőtt még szoftverekben gondolkoznál. Nyílván lehet egérrel is rajzolni, de azért a rajztábla egy valódi áldás az egérhez képes. A budapesti Oázis Computerben ingyen ki lehet őket próbálni, és ennek a boltnak van a legjobb ár-érték aránya is. Csak Wacom táblában gondolkozz.
2017. máj. 29. 17:25
 4/5 anonim válasza:
Mielőtt kiadnád a pénzt egy Wacomra (előzővel értek egyet), gyakorolj sokat papíron is, ceruzával. A számítógép és a digitális rajztábla remek eszköz, de nem varázspálca. Ha nincs egy alap hagyományos rajztudásod, gépen sem leszel profi. Persze vektor és 3D grafikához nem annyira fontos, de ajánlott. Mert fejleszti a látásmódodat és a kompozíciós készséget.
2017. júl. 3. 17:12
 5/5 anonim válasza:
krita
2021. jan. 25. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!