Lehet belőlem író? Hogyan?
Sziasztok!
Szeretnék egyszer író lenni. Rengeteg ötletem van, és ezek a nap 24 órájában ott cikáznak a fejemben. Álmomban, a buszon, órákon (ez néha okoz problémákat), séta közben, összefoglalva szinte mindig. Sokan úgy gondolják van hozzá tehetségem (rokonok, barátok. Tavaly a magyar tanárom benevezett egy meseíró (országos) pályázatra, ott harmadik lettem, idén pedig második. A tanáraim szerint van fantáziám. Nemrég, pedig kijelentette az osztályfőnököm, hogy nekem kell megírni a tanárbúcsúztatót. Rettentően önkritikus vagyok magammal szemben, úgy gondolom, hogy a versenyre nevezett írásaim erőltettek, nem is mutattam meg még a szüleimnek se. Ezek ellenére nagyon szeretek írni, egyfajta különös és jó érzés tölt el, mikor szavakba önthetem a gondolataim. Még nagyon az élet elején járok, most ballagok 8.-ból, de abban biztos vagyok, hogy a későbbiekben valamilyen formában szeretnék ezzel foglalkozni, csak nem tudom, van-e tehetségem hozzá. Jövőre humán szakot kezdek egy gimnáziumban, de nem tudom onnan milyen irányba, mely ágazaton kellene majd továbbtanulnom. Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez: Lenne esélyem, hogy író legyek? Merre kellene továbbtanulnom?
Országos versenyeken igen jó helyezést értél el, a tanáraid is bíztatnak hogy jól írsz, nem mellesleg a kérdésed is igényesen van tálalva. Van esélyed hogy író légy! Írd le minél több ötleted, egy délutánt vagy pár órát és egy füzetet csak ennek szentelj. Szerintem az egyetemen még ne görcsölj. A gimnáziumi tanáraid segíteni fognak a választásban, főleg ha elmondod, milyen ambícióid vannak és megmutatod nekik valamelyik írásodat. Sok sikert fiatal!:)
Viki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!