Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Papírmasé sárkány készítése?

Papírmasé sárkány készítése?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a suliba kell készítenünk egy ún. mestermunkát jövő csütörtökre. A mestermunka bármi lehet, rajz, festés, film, tác, ének, előadás, zeneszerzés egyszóval bármi, csak csinálj valamit. Én egész jól tudok rajzolni, és szeretem a pepcselős munkákat. Most találtam youtube-on ezt a csávót, aki ilyen elképesztően jó papírmasé sárkányokat készít. Ki is néztem egyet, hogy egy ehhez hasonlót csináljak. Szerintetek hogyan kezdjek neki? Egyáltaklán milyen alapanyagokkal? Elsősorban képzettebb képzőművészek segítségét kérem, de bármit szívesen fogadok. Nyilván nem várom, hogy az én sárkányom is így nézzen ki, de örülnék, ha le tudnám nyűgözni az osztálytársaimat:D

Előre is köszönöm!

16/F

https://www.youtube.com/watch?v=pyFbWtlIWrU&list=LLOIGpHZ0gQ..

2017. ápr. 24. 21:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Na, hát én nem vagyok képzett, de megpróbálok segíteni. :D

Az alapanyagnak az újságpapír tökéletesen megfelel, ehhez használhatsz folyékony ragasztót, de házi készítésű csirizt is és még egy kis drót.

Először döntsd el, hogy milyen méretűre akarod megkreálni. :) Ehhez nézegess képeket is, sőt, ha van egy alapod, ami szerint megcsinálod, az még jobb, egy képen le tudod mérni a testrészek hosszúságát, ezt ugye felnagyítod arra méretre, amire neked szükséged van.

Ahol kell ott üregesre kell hagyni, de vigyázz, mert hiába látod a testet üregesnek, az egész nem az. :) A nyak résznél szükséged lesz rá. Szerezz be hozzá egy sablont, ami a méretnek megfelelő (lufit szoktak használni, az könnyen eltávolítható, hosszúkás lufi megteszi a nyakhoz), utána tudod finomítani apróbb darabokkal, hogy áramvonalasabb legyen a test. Viszont itt eléggé fontos, hogy ne gyűrd a papírt. Le fog mászni a külső díszítés, ha nem simítod el. A fogak, karmok "hótziher" fogalmam sincs miből vannak, talán lakkozott kiégethető gyurma.( Ezt is papírral illeszti, ha jól láttam.) Ha jól látom, akkor gipszet is használ, konkrétan a díszítésre. :) A hasa az biztos, hogy papír.

Valami gyurmaszerű akármit is. :D Apróságok miatt gondolom.

2017. ápr. 26. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!