Adott-e Verne keresztnevet Sárkány Úrnak?
Ez bizony hiba!
Mármint az egyébként zseniális Verne részéről.
A választ természetesen köszönöm.
Más, de még mindig Sándor Mátyás: Sándor gróf kislányát eredetileg is Szávának hívták, vagy csak a Torontál házaspár adta Neki ezt a nevet? (Mivel/miután új családnevet is kapott.)
Az eredeti Verne-könyvben (Mathias Sandorf) Carpenának hívják azt a személyt, akit a magyar fordító - fogalmam sincs, milyen meggondolásból - Sárkánynak nevezett. De keresztnévre ott sem emlékszem.
Száva neve eredetileg Sava, és az édesapja nevezte el így, nyilvánvalóan a magyar folyóról.
Úgylátszik, valamit elnéztem, bocsánat!
Igaz, hogy nem tegnap olvastam...
Sárkány franciául "dragon" lenne, valószínűleg összekevertem a szereplőket...
Ahogy jobban megnéztem, tényleg Sarcany a Sárkány. "Aszongya", hogy 25 éves, valószínűleg Tripoliból vagy Tunéziából származó kalandor.
Itt kerestem:
A Te adataid honnan valók?
Köszönöm szépen! :)
Vén vagyok, mint az országút, de fél éjjel olvastam, nem tudtam abbahagyni!
Kérdező, bocsánat az offért...
Mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat!
kockanyúl 2015-03-10 15:01:
Tetszett a megjegyzésed:
"Egy Sárkány nevű embernek minek keresztnév? :)",
de mégis csak kellett volna Neki egy keresztnév is - jobb híján "úr"-nak szólítják, illetve "úr"-ként említik -, mert egy ilyen gátlástalan gazembert hogyan lehet úrnak nevezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!