Szerintetek melyik az a vers, amit a minden szempontból a versírás csúcsteljesítményének lehet nevezni? (Magyar és külföldi egyaránt érdekel. )
Figyelt kérdés
Én eddig József Attila: Két hexameter c. költeményénél nem találtam jobbat. Van jobb?2017. ápr. 17. 21:12
1/2 anonim válasza:
Radnóti Miklós, A reményhez
Aranytól meg ezek:
Lisznyai Kálmánnak, Hoc Erat In Votis, Vojtina levelei öccséhez, Ha álom az élet, Gondolatok a béke kongresszus felől
Illyés Gyula, Egy mondat a zsarnoksàgról
Radnóti Miklós, Nem tudhatom stb
Sztem nincs csúcs de nem vagyok versszakértő
Ha jól gondolom te a vers szerkezetére gondoltál ezek pedig a tartalmuk miatt nagyok
2/2 anonim válasza:
Ha a formai kötöttségekre gondolsz:a kérdést lehet érteni úgy is, hogy melyik a legbonyolultabb versforma. Ezen lehet vitatkozni, én a nagy aszklepiadészi sort tartom annak.A sorfajták közül.
Egyekben a szonettkoszorú is rendkívül bonyolult.Én is írtam egyet, három hétig készült, utólag én sem értettem, hogyan sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!