Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi jellemzo a művészek lakására?

Mi jellemzo a művészek lakására?

Figyelt kérdés
Milyen a művészek lakàsa
2017. ápr. 15. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
A múltkor mutatták Lópici Gáspár lakását, na az elég jellegzetes volt.
2017. ápr. 15. 12:42
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

A művészek lakására általában a következő dolgok jellemzők:

-a padló általában vízszintes,

-a falak általában függőlegesek,

-ha a víz be van vezetve, akkor általában csövön jön a lakásba,

-az elektromos áram, ha be van vezetve, akkor ún. vezetéken át jut be a művészek lakásába,

-nyílászárók, amennyiben vannak a művészek lakásaiban, általában nyithatók és csukhatóak is.

Mégis, mire gondoltál?

Üdv R.

2017. ápr. 15. 18:22
 3/9 A kérdező kommentje:
A muveszek mas eletviteluek mint a hetkoznapi emberek szerintem...
2017. ápr. 15. 19:52
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
A művészeket se lehet egy kalap alá venni, nem mind ugyanolyanok vagyunk... Maximum annyit valószínű, hogy van a lakásban az adott művészethez szükséges eszköz és ha megfoghatók az alkotások, akkor abból is előfordulhat pár. Például aki rajzol, annak valószínűleg lesznek otthon rajzai, aki hegedül, annak valószínűleg van otthon hegedűje.
2017. ápr. 15. 22:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem egyforma karakterűek,ezért eltérő. Az anyagi helyzettől is függ, mert akinek nincs pénze műhelyre,valószínű valelyik kisebb helységet,saját szobályát használja.
2017. ápr. 16. 02:55
 6/9 anonim válasza:
Az enyémben elég nagy a kupi. Hangszerek és a velük kapcsolatos dolgok mindenhol.
2017. ápr. 18. 17:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Festek és ismerek pár nálam jóval ügyesebb, kvázi híres festőt is.

Az szokott feltűnni, hogy a "nagyok" lakásában/stúdiójában többnyire a munkaterület kényelmesen el van rendezve, kvázi nekik "rend" van (ő megtalálja alkotás közben épp mi kell) viszont az alkotótér többi része káosz és kupi- ez alól a másik rész az, ahol a kész műveket tartják. Tök érdekes, eddig 4 embernél jártam, mind a 4-re ez a rend-kupi-rend felosztás volt jellemző.

Ha van külön stúdió/ stúdió szoba, akkor csak ott láttam, a lakásban nem (értelemszerűen, ha otthon dolgozik, átkúszik a lakás többi részébe is)

Én még "kicsi" vagyok, nincsenek túlságosan berögzött szokásaim, sem jól bejáratott eszközmárkáim, így folyamatosan új cuccokat vásárolok, majd utána féltve őrizgetem őket, szóval, nálam a házban amúgy nincs sosem példás rend sehol- ez alól egyedül a művészkellékeim kivételek. Azok fajtánként, polconként, vásárlásonként vannak szortírozva. :D

2017. ápr. 22. 23:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet megmondani, de tudomásom szerint a rendetlenség jó hatással van kreativitásra, ebből adódóan előfodulhat, hogy kissé rendetlen a lakásuk, de ez egy 'átlagembernél' is megesik.

Nekem is rendetlen például, sokat írok verseket, novellákat, stb.

De nyilván, mint ahogy előtte írták, ha valaki fest, biztos van otthon a munkájához szükséges eszköz, esetleg képek falon, úgy saját magától, úgy akár egy olyan festőtől akire felnéz, de biztos nem minden esetben van így.

2017. ápr. 25. 22:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem annyi különbség lehet azért,hogy a művészeknek általában van egy dolgozószobájuk. Én író vagyok, én se bírnám saját íróasztal nélkül. Nem van egy asztalom amin csak írós dolgok vannak, mellette kis szekrény füzetekkel, könyvekkel, publikációkkal. És egy külön számítógépasztalka. De most ez nem olyan jellegzetes. Egyéb marhaságok nincsenek.
2018. aug. 4. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!