Csicsky kérdése:
Mi a magyarázat az ihlet jelenségére?
Figyelt kérdés
Van egy barátom, aki zeneszerzéssel foglalkozik és gyakran mesél nekem arról, hogy ez akkor megy neki a legjobban, ha a legújabb barátnője neki ihleted ad. Próbáltuk megfejteni, hogy ez hogyan működik, mi ennek a titka, miként lehetséges az, hogy ha vele beszél akkor utána egyszeriben megy neki a komponálás. Található valahol valamilyen leírás, magyarázat arról, hogy ennek mi a mechanizmusa? Állítólag a modern lélektan már tud magyarázatot adni az ihlet jelenségére.2017. ápr. 5. 02:01
1/2 anonim válasza:
Más tudatállapotba kerül attól, hogy beszél a "múzsájával". Ettől valamilyen módon megváltozik az ingerület átvitele az agysejtjei között és olyan kapcsolódások jönnek létre az agyában, olyan gondolatok és benyomások születnek amelyek alapállapotban nem léteznek. Valahogy így.
2/2 anonim válasza:
Én nem ismerem a modern lélektani magyarázatot, sem másmilyent, csupán a saját elképzelésem alapján tudok válaszolni. Szerintem arról van szó, hogy nem az ihlet szállja meg a művészt, sokkal inkább a művész az ihletet. A motivált ember pedig mozgásban van, szemben azzal, aki várja a csodát (pláne, ha annak hiánya még frusztrálja is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!