Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Létezik olyan ember az univerz...

Létezik olyan ember az univerzumban, aki szereti a leíró nyelvtant, és nem én vagyok?

Figyelt kérdés

10.-es lány vagyok, és másodiktól 8.-ig a nyelvtan volt a kedvenc tantárgyam. Azon belül is a szóelemzés, mondatelemzés, mássalhangzótörvények, a helyesírási szabályok vizsgálata, ilyesmik. És két hete találkoztam az első olyan emberrel, aki nem nézett ufónak, amikor ezt a tényt megtudta rólam, és egy nagyon jót beszélgettünk :D

Nos hát az a kérdésem, hogy van köztetek olyan, (lehetőleg középsulis/egyetemista), aki szintén ilyesmi érdeklődésű? Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akiket ez határozottan érdekel, esetleg új ötleteik és megfigyeléseik vannak, akármi.

A családomat és a barátaimat sajna untatja a téma, (nem is értem, miért..😐) tehát ilyen dolgokról nemigen tudok senki őszinte érdeklődővel beszélni. De gondoltam, hátha a hétmilliárd emberből nem én és ez a bizonyos másik lány vagyunk egyedül ilyen elvetemültek, szóval ha valaki magára ismert, ne tartsa magában!;)

Nem ismerkedni akarok, úgyhogy tényleg csak azok írjanak, akiket ez az egész érdekel!

Köszi :)

2017. ápr. 1. 08:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Szeretem a nyelvtant, de már nem vagyok hallgató.
2017. ápr. 1. 10:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel a szóelemzés, mondatelemzés, helyesírás, de én olyan régen tanultam, és már régen el is felejtettem, amit tanultam, hogy nem hiszem, hogy jó beszélgetőpartner lennék. De szívesen meghallgatnék, figyelnék másokat.
2017. ápr. 2. 05:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül. De érdemes az idősebb korosztályban is körülnézned. Én most 5 nyelven beszélek aktívan, 2-ből pedig passzív tudásom van. De ami mindent felülír: a nyelvek szerkezete, alakulása, változása, és a kölcsönhatás az egyes nyelvek között. Kezdetnek javasolnám, hogy nézz utána Zsilka János tevékenységének, aki az ELTE-n oktatóm volt.
2017. ápr. 2. 09:27
 4/5 anonim válasza:

Az unokatesóm kedvenc tantárgya. Én nem szeretem. Kicsit unalmasnak tartom a mondatelemzést.

Ez az egy tantárgy van amiből mindig 4-es vagyok. Bár jövöre ki kéne javítani. Nem tudom, a nemszeretemség ellenére meg kéne próbálni.

Pl.: nyelvtantanárom is szereti a nyelvtant. :::)))

2017. ápr. 3. 16:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Létezik ilyen ember, én is például-de már túl régi a kérdésed. Ezen kívül régóta nem vagyok egyetemi hallgató. De örülök, hogy téged is érdekel(t).
2018. júl. 11. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!