Hogyan tanulhatok meg jó embert rajzolni?
Első, nem tudom hogy ennyire butus vagy-e vagy csak trollkodsz, de remélem, hogy az utóbbi. Mindenesetre akkor is lenne értelme a kérdésnek, ha nem anatómiai értelemben lenne, ugyanis a rajzfilmes, pl. Disney stílusban igen élesen elkülönülnek a jó és rossz emberek. A jók főleg kerekebb formákból, kissé idealizált anatómiával készülnek, míg a rosszak (pl. rút boszorkány) groteszk, szögletes formákból épülnek fel.
Kérdező, neked azt tudom javasolni, hogy nézz rengeteg referenciát. A Pinterest nagyon sok tutorialt dob be, ha beírod, hogy human anatomy vagy hand tutorial, vagy amire épp szükséged van és a YouTube is hadonlóan sokat segít. Magadról is sokat tudsz tanulni, pl ha kezet rajzolsz, akkor a szabad kezedel csináld meg a szükséges kézmozdulatot, és másold le, vagy egy barátodat kérd meg,hogy segítsen benne. Esetleg fotózzon le téged abban a pózícióban, ami épp kell. Csak a szokásos klisét tudom mondani, hogy gyakorolj sokat. Ha sokat utazol, ajánlom, hogy szerezz be egy Sketchbookot, és út közben készíts néhány perces krokikat az emberekről körülötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!